Rugăciunile de Sfânta Maria Mică fac minuni

Ultima actualizare:

Sfânta Maria Mică sau Naşterea Maicii Domnului, prăznuită în fiecare an la 8 septembrie de creştinii ortodocşi, este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc. Se spune că în această zi rugăciunile sunt mai ascultate ca oricând şi tot acum primesc urări de “La mulţi ani” cei care îşi sărbătoresc onomastica.

Pe 8 septembrie, creştinii ortodocşi participă la slujba de la biserică şi se închină la icoana Maicii Domnului.  Credinţa populară spune că în această mare zi nu se lucrează. Bărbaţii nu fac treabă în gospodărie, iar femeile nu cos şi nu spală rufe, informează adevarul.ro. Se spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului în această sfântă zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând. Credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei şi împart din fructele toamnei pentru morţi. În popor se spune că şi pe femeile însărcinate care se vor ruga în această zi, Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

În calendarul Bisericii Ortodoxe există patru sărbători închinate Fecioarei Maria: Adormirea Maicii Domnului (15 august), Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie), Bunavestire (25 martie) şi aceasta din urmă, considerată a fi de o covârşitoare însemnătate. “Biserica Ortodoxă o cinsteşte cum se cuvine pe Maica Domnului. Aceasta este pomenită la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise. Pe Fecioara Maria o au ca şi ocrotitoare copiii care au fost botezaţi cu numele ei sfânt şi tot ea este purtătoarea de grijă a tuturor mănăstirilor din ţara noastră”, spune părintele Nicuşor Dascălu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.  

De ce nu se spune «La mulţi ani!» pe 15 august

Tot în această zi sfântă, peste 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica. Peste 1,8 milioane sunt femei şi aproximativ 400.000 sunt bărbaţi. Dintre femeile care îşi serbează onomastica, foarte multe se numesc Maria, Mariana, Marinela şi Mioara. De asemenea, în România trăiesc 310.751 de bărbaţi care poartă numele Marian şi 102.620 care se numesc Marin. 

Sfânta Maria a fost prăznuită de creştini şi pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa în nefiinţă. “Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini pentru că se cinsteşte moartea şi înălţarea Fecioarei Maria cu trupul la cer. Conform tradiţiilor bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria, nu se spune «La mulţi ani» celor care poartă numele sfintei. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului”, explică preotul Paul Tudorache, paroh la biserica Sf. Cuvioasă Parascheva din Călăraşi.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net