Rugăciunea care i-a schimbat viața Regelui Mihai! Aceste cuvinte i-au marcat întreaga existență

Ultima actualizare:

    Regele Mihai s-a ghidat întotdeauna în viață după anumite principe morale solide, care l-au transformat într-un suveran înțeleptFoto: arhivă personală
Regele Mihai s-a ghidat întotdeauna în viață după anumite principe morale solide, care l-au transformat într-un suveran înțeleptFoto: arhivă personală

Regele Mihai a fost un model de modestie, înțelepciune și demnitate și, cu toate că oamenii politici din diverse perioade istorice l-au împiedicat să fie un lider pentru români, Maiestatea Sa nu s-a abătut niciodată de la calea pe care și-a propus să o urmeze încă din copilărie.

Puțini știu însă că Regele Mihai a fost puternic influențat de un mesaj și o rugăciune pe care le-a găsit în urmă cu mult timp și pe care le-a păstrat cu sfințenie. Acele cuvinte l-au marcat și au devenit ca un crez personal în viață.

În dialogurile cu Mircea Ciobanu, din 1991, Regele Mihai povestea că a găsit scrisă pe o foaie de hârtie o rugăciune, dar cel care o transmisese, a uitat să scrie și numele autorului. Aceasta avea să devină, însă, rugăciunea preferată a regelui și demonstra faptul că Mihai dădea o foarte mare importanță credinței creștine:

"Părinte ceresc, care ai făcut oamenii după asemuirea Ta, care-i iubești pe toți, nu îngădui ca familia noastră să se desprindă de Tine, făurind bariere de rasă sau culoare. Precum Fiul Tău, Mântuitorul nostru s-a făcut dintr-o femeie evreică, s-a bucurat de credința unei femei siriene și a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii care l-au căutat și a lăsat să-i poarte crucea un african, așa învață-ne și pe noi să-i primim la fel pe toți, de toate rasele, ca pe moștenitorii Împărăției lui Iisus Hristos, Domnul nostru", era rugăciunea pe care o spunea mereu Regele Mihai.

De asemenea, ultimul suveran al României a mai mărturisit că au mai existat câteva cuvinte care i-au marcat viziunea despre viață și care l-au călăuzit să-și păstreze întotdeauna demnitatea și onoarea, atât față de cei care l-au iubit, cât și față de cei care i-au fost potrivnici:

"Am găsit mai demult scris pe o placă de faianță următoarele cuvinte:

- A fi tăcut este o umilință.

- A fi tăcut când e vorba de defectele altora este calitate.

- A fi tăcut în a nu rosti cuvinte inutile este penitență.

- A fi tăcut la locul și la timpul potrivit este prudență.

- A fi tăcut când îți duci crucea este eroism", spunea Regele Mihai, conform Realitatea.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net