Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. O rostești azi și vei fi ocrotit tot anul

Ultima actualizare:

    Sfântul Ioan Botezătorulicoană de Gabriel Toma Chituc
Sfântul Ioan Botezătorulicoană de Gabriel Toma Chituc

În Biserica Ortodoxă, a doua zi după Sfânta şi Dumnezeieasca Epifanie, adică după Botezul Domnului în care Duhul Sfânt S-a arătat şi glasul Domnului s-a făcut auzit, încă de la începuturile Bisericii s-a stabilit prăzuirea Soborului Cinstitului şi Slăvitului Sf. Ioan Botezătorul, înainte mergătorul Domnului, care a slujit taina Botezului Dumnezeiesc, punând mâna pe creştetul Mântuitorului.

Cu cinstire şi smerenie trebuie să ridicăm Rugaciune catre Sf. Ioan Botezătorul

Adunarea spre rugăciune ridicată către Sf. Ioan Botezătorul s-a făcut încă de la  începuturi în toate bisericile ridicate spre slava Botezătorului, lângă Iordan unde a botezat, în Sevastia unde a fost decapitat din ordinul lui Irod, în Antiohia unde cinstita lui mână dreaptă a fost dusă de către Sf. Luca Evanghelistul, şi la Constantinopol unde sfânta mână a Sf. Ioan Botezătorul a fost adusă din Antiohia, chiar într-o  zi de Bobotează când se făcea sfinţirea apelor. Atunci, la Constantinopol toţi cei prezenţi, de la împăraţi la cel din urmă om din popor au simţit prezenţa Sf. Ioan Botezătorul, minunându-se de o aşa arătare. De atunci cu bucurie se celebrează în fiecare an în toate bisericile ridicăm rugăciune către Sf. Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, să mijlocească pentru noi către stăpânul Hristos ca să fim şi noi în Biserica celor ce prăznuiesc veşnic locaşul cel nefăcut de mână omenească, şi acolo, în ceruri, să auzim glasurile celor ce dansează şi să ne bucurăm de vederea veşnică a chipului lui Dumnezeu care se arată sfinţilor săi.

O, Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule al lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de la Dumnezeu, fiindcă tu de prorocii cei vechi ai fost proorocit. Tu, după făgăduinţa şi prorocie îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatălui tău s-a pecetluit. Tu, din copilarie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu aguridă şi cu miere salbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămila l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit. Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie, în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Tu, de catre insuşi Domnul, mai mult decat proroc ai fost mărturisit şi după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie.Deci, pentru toate aceste vrednicii şi daruri, mulţimea popoarelor creştine te socoteşte pe tine ca pe un mare prieten al lui Dumnezeu, care ai mare îndrăzneală către El. De aceea şi eu, smeritul şi mult păcătosul, cu multa evlavie, cu durere de inima şi cu lacrimi, te rog pe tine, dumnezeiescule Ioane Prorocule, să-mi fii mie, păcătosului celui nemernic şi cu totul neputincios, mare apărător şi grabnic izbăvitor de toate ispitele şi încercările acestea ale vieţii de acum. Roagă pe Preamilostivul Dumnezeu ca, cu a Sa nebiruită putere, să mă păzească în toată vremea de primejdiile văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi, să mă sprijinească cu a Sa mila la vreme de ispită şi să mă întarească cu darul Său, pentru rugăciunile Preasfintei şi Preacuratei Stăpanei noastre de Dumnezeu Născătoarea şi Pururea Fecioară Maria, ca să pot răbda pâna la sfârşit toate necazurile, ispitele, durerile şi suferinţele, ca şi întristările veacului acestuia de acum. Şi aşa, prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net