Sora Ronei Hartner luptă cu virusul în linia întâi. Rinda Hartner lucrează într-o clinică din Canada

7-1-4col-sora-rona-4b.jpg

Rinda este sora mai mare cu doi ani a Ronei Hartner
Citeste tot despre: 

Actriţa Rona Hartner  (47 de ani) a postat pe reţelele sociale o fotografie cu sora ei, Rinda, care îşi riscă viaţa în lupta cu pandemia de coronavirus, într-o clinică din Canada, dar şi un mesaj încurajator: „Sora mea, eroul meu! Rinda Hartner! Sora mea în misiune pentru a salva vieţi! Curaj, Domnul fie cu tine, eşti în linia întâi! ”.

Aflată în Franţa, Rona ne-a povestit cu emoţie despre surioara ei. Şi alte vedete şi-au manifestat îngrijorarea faţă de cei dragi, aflaţi acum în zone de risc. Rona stă cu frica în sân pentru Rinda Hartner (49 de ani), sora ei dragă, aflată în Canada.

7-2-15col-sora-ron2193e13b.jpg

Rinda este plecată în Canada din 1999

„Sunt foarte mândră de sora mea şi mă gândesc la ea mereu cu emoţie zilele acestea! Este o româncă ambiţioasă şi cred că are adunaţi vreo 25 de ani de facultate! La bază a făcut Facultatea de stomatologie în România, după care de două ori Chimia. Este născută în 1971, are 49 de ani, şi este plecată în Canada din 1999. Acum susţine congrese peste tot şi este cea care se ocupă de toată coordonarea crizei la Montreal! Ea formează echipele, se duce în toate spitalele, în 20 de locaţii diferite şi se ocupă de toate echipele. E realmente în contact cu microbul! Dar ea e pasionată! A creat societatea tiroidienilor, în Canada! Face o mulţime de lucruri acolo. Este om de bază la Spitalul Verdun din Montreal”, ne-a povestit Rona. 

7-3-15col-sora-ronab.jpg

Acum e om de bază la Spitalul Verdun din Montreal

Contactată de Click!, Rinda ne-a oferit şi ea câteva detalii importante despre activitatea medicală: „Eu sunt coordonator clinic-administrativ la prevenţia infecţiilor. Mă ocup de centrele de copii, de programele familiale (mama şi copilul), de centrele de protecţia copilului pentru Montreal, de programele în sănătate mentală. Am în coordonarea mea 17 centre pentru vârstnici şi când au nevoie fac coordonarea la Spitalul Verdun din Montreal. Eu ajut echipele să aibă traiectorii securitare pentru pacienţii lor cu Covid-19. Am ajutat Royal Victoria să deschidă centrul pentru oamenii străzii care sunt bolnavi, ca să nu-i contamineze pe alţii. Pentru centrele de protecţie a copilului i-am ajutat să organizeze locuri securitare pentru copiii cu dizabilităţi, pentru copiii plasaţi, pentru tinerii delincvenţi care sunt în aceste centre, în Montreal”.

Rona Hartner, care anul trecut a fost diagnosticată cu cancer, a luat toate măsurile pentru a nu se îmbolnăvi. Stă închisă în casa din Franţa, alături de soţul ei, DJ-ul Herve Camilleri, dar păstrează legătura cu fanii, prin Internet, postând filmuleţe în timp ce se roagă, dansează sau lucrează măşti de protecţie la maşina de cusut, pentru vecini: ”Nimic nu e mai groaznic decât monotonia! Am făcut foarte multe concerte live de acasă, imediat cum a început acest blocaj. Am atras multă simpatie pentru că am cântat cu soţul meu muzică creştină, electro, gospel. Ne-am rugat alături de cei care ne-au ascultat, am făcut chiar şi o slujbă electro- online, rosarii, mătănii, diverse rugăciuni. Vreau să mă protejez atât pe mine, cât şi pe cei din jurul meu! M-am autoizolat mai puternic decât mi s-a cerut! Ştiţi cum se zice, boală lungă, moarte sigură! Am luat toate precauţiile posibile şi imposibile, am spălat toată casa cu clor, am pus măşti în faţa casei pentru vecinii mei, cusute de mine. Eu le-am făcut şi le-am cusut, le-am sterilizat cu fierul de călcat şi le-am dat şi cu spray dezinfectant. Oamenii se servesc, îşi ia fiecare masca şi pleacă”. 

Elena Cârstea: «Copilele mele sunt voluntari în prima linie»

7-4-2col-elena_cars2193e22b.jpg

Cu Sanda, fata ei cea mare

Solista Elena Cârstea (58 ani), stabilită în America de peste 15 ani, stă cu inima strânsă, în această perioadă grea. Cele două fiice înfiate, Sanda (23 ani) și Adriana (19 ani), au fost solicitate în regim de urgență să ajute ca voluntari în cadrul luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Cea mare a fost chemată de Garda Națională pentru a îi ajuta pe americani, iar fata cea mică, Adriana, a fost trimisă tocmai în Coreea de Sud.

7-5-2col-elena-cars2193e16b.jpg

Alături de Adriana, fiica cea mică

Cântăreața a postat un mesaj emoționant pe contul ei de Facebook. ”Amândouă copilele mele sunt în prima linie, Adriana în Coreea de Sud, iar Sanda în National Guard. Nu mai luați în glumă nimic, stați în casă, ajutați-vă vecinii, întindeți o mână de ajutor, faceți cumpărături pentru oamenii în vârstă sau care nu se pot mișca. Fabricile de textile să facă halate medicilor și măști, spălați-vă pe mâini, ștergeți tot de câte ori se poate! Dacă rămâneți fără doctori o să fie iadul pe pământ!! O să treacă cumva și povestea asta. Mă gândesc la voi toți cu teamă și cu speranță în același timp”, a scris Elena Cârstea pe Facebook.

Artista este căsătorită din 2006 cu americanul Glenn Muttart, alături de care locuiește în Florida, și lucrează ca agent imobiliar. Muzica a trecut pe loc secund, deși în România a fost una dintre cele mai talentate soliste. 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1