Românul venit din Nigeria are malarie, nu Ebola!

Ultima actualizare:

    Ploieşteanul a fost internat la "Matei Balş", duminică
Ploieşteanul a fost internat la "Matei Balş", duminică

Specialiştii de la Institutul „Matei Balş” din Capitală au declarat, luni, că bărbatul de 51 de ani suspect de Ebola are, de fapt, malarie.

La peste 24 de ore de la internarea la „Matei Balş” a ploieşteanului de 51 de ani suspectat că ar fi contractat virusul Ebola în Nigeria, analizele de laborator arată că acesta are malarie, o boală pentru care există tratament şi care nu este contagioasă.

Profesorul Adrian Streinu-cercel, managerul institutului a declarat că “în momentul de faţă, evoluţia pacientului este stabilă”.

Bărbatul a declarat că s-a întors, în 25 iulie, din Nigeria, loc în care munceşte de mai mulţi ani. El a mai spus că, înainte de a ajunge acasă, la Ploieşti, a petrecut câteva zile la Vama Veche.

Duminică, el s-a prezentat la un spital din Ploieşti cu simptome precum febră, stare de vomă, deshidratare, scaune diareice. Bărbatul a fost transferta urgent la “Matei Balş”.

Ministerul Sănătăţii informa, vineri, că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o “urgenţă de sănătate publică la nivel mondial”, a subliniat, tot vineri, OMS.

Această epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este “cea mai importantă şi cea mai gravă” din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Călătorii care se întorc dintr-o zonă afectată de infecţia cu virusul Ebola şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să precizeze că au fost în zona respectivă.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net