Românul Octavian Ursu, votat primar într-un oraș din Germania

Ultima actualizare:

    Octavian Ursu şi soţia lui, după votul din 16 iunieFoto: AFP
Octavian Ursu şi soţia lui, după votul din 16 iunieFoto: AFP

Românul Octavian Ursu (51 de ani) a câştigat alegerile locale din orăşelul Gorlitz, Germania, la 16 iunie şi a devenit primar cu 55,2% din voturi. Octavian Ursu provine dintr-o familie de sibieni, mutaţi la Bucureşti.

A absolvit liceul în 1986, s-a înscris la Universitatea de Muzică Bucureşti şi a absolvit-o în 1990. După Revoluţia din decembrie, Ursu ajunge în Gorlitz unde participă la o audiţie la filarmonica Gerhart Hauptmann şi este angajat ca trompetist. În 1991 îşi cunoaşte soţia care îi dăruieşte două fete, pe Silviana şi Diandra.  Între 1991 şi 1994 studiază la Academia Internaţională de Muzică Anton Rubinstein din Dusseldorf. În 2009 îşi începe cariera politică şi intră în partidul CDU, organizaţia din landtagul Saxoniei. La alegerile din interiorul partidului, din data de 31 august 2014, câştigă mandatul pentru circumscripţia electorală 58, adică oraşul Gorlitz. În toamna anului 2016, primul ministru al Landului, Stanislaw Tillich, l-a delegat pe Octavian Ursu în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei pentru Dezvoltare şi Pace. La turul de scrutin din 16 iunie, Ursu a fost susţinut de toate celelalte partide pentru a se impune în faţa candidatului dreptei, Sebastian Wippel.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net