Românii vor «la băi», de Crăciun şi de Revelion

Românii care aleg anul acesta să petreacă vacanța de Crăciun și Revelion în țară preferă hotelurile care oferă, pe lângă cazare și masă, și alte servicii precum sesiuni de wellness în salină, băi cu aburi, saune, clase de aqua-zumba și aqua-gym sau petreceri tematice la piscină.

Drept urmare, solicitările pentru stațiunile balneare, în special acolo unde hotelierii au investit în centre spa și wellness, au crescut cu aproximativ 15% comparativ cu anul trecut, reiese din datele recente ale unei mari agenţii de turism.  “Topul destinațiilor preferate pentru vacanța de Crăciun și Revelion este condus de stațiunea Băile Felix, urmată de Băile Herculane, unde turiștii beneficiază de pachete complete, cu servicii foarte bune de cazare și masă, din care nu lipsesc programele de colinde, petrecerile și mesele festive de Crăciun sau Revelion”, precizează Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul respectivei agenţii. Sunt solicitate și destinațiile “clasice”, precum stațiunile de pe Valea Prahovei, zona Rucăr-Bran, Fundata, Moeciu, dar și litoralul românesc. 

În ceea ce privește prețurile, în medie, tarifele pentru pachetele de Revelion în stațiunile balneare sunt mai mici decât cele în unele zone montane. De exemplu, pentru un sejur la un hotel de 4* în Băile Herculane un cuplu plătește, în medie, 3.300 lei/cameră, în vreme ce în Sinaia tariful mediu la un hotel de 3* este de 4.000 lei/cameră. Însă și în stațiunile balneare sunt hoteluri mai scumpe; de pildă, la un hotel de 5* din Băile Felix tariful mediu pentru un pachet de Revelion ajunge la 6.000 de lei/cameră. Mai ieftin ies turiștii care aleg sudul litoralului pentru minivacanța de Anul Nou: în Mangalia, un pachet de Revelion la un hotel de 3* costă, în medie, cu 50% mai puțin decât unul pe Valea Prahovei, la o unitate de cazare din aceeași categorie, precizează Loredana Stanciu.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1