Sute de mii de români cer interzicerea căsătoriilor gay prin Constituţie

Ultima actualizare:

    În lume, s-au oficiat mai multe căsătorii gay până în prezent
În lume, s-au oficiat mai multe căsătorii gay până în prezent

Coaliţia pentru Familie, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, vrea modificarea Constituţiei astfel încât în legea fundamentală să scrie că familia se întemeiază pe căsătoria dintre bărbat şi femeie. Petiţia a strâns deja 900.000 de semnături de susţinere, informează gândul.info.

Mii de români s-au grăbit să semneze proiectul care va interzice, prin Constituţie, căsătoriile din persoane de acelaşi sex. Deocamdată, însă, nu se poate depune proiectul la Parlament neavând câte 20.000 de semnături din jumătate din judeţele ţării, aşa cum prevede legea.

Au fost însă şi judeţe fruntaşe, susţine Eduard Dumitrache, unul dintre liderii Coaliţiei pentru Familie. La Iaşi s-au strâns deja peste 100.000 de semnături, în Neamţ peste 80.000, la Suceava peste 60.000, la Bihor peste 50.000. Până se va depune la Parlament iniţiativa, termenul fiind mai 2016, Dumitrache spune că „din punctul de vedere al entuziasmului şi sinergiei realizate la nivelul societăţii civile putem spune că Iniţiativa pentru Familie este un succes”.

„De fapt, pretinsa lărgire a familiei prin accesul minorităţilor sexuale înseamnă modificarea integrală a noţiunii de familie şi desfiinţarea ideii de familie aşa cum a fost înţeleasă ea din cele mai vechi timpuri. Iniţiativa nu este în contratimp cu evoluţiile europene, ci dimpotrivă, mai multe ţări au consacrat constituţional familia ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie. În fapt, iniţiativa noastră civică creează necesitatea obiectivă a unui referendum în care întreg poporul român, titularul suveranităţii, să se pronunţe democratic asupra unei chestiuni ce afectează identitatea noastră colectivă”, a declarat Dumitrache pentru gândul.info.

Potrivit informaţiilor publice ale Coaliţiei, la Iaşi s-au strâns deja peste 100.000 de semnături, la Suceava peste 60.000, la Bihor peste 50.000, iar în Neamţ peste 80.000.

Chiar dacă pentru declanşarea procedurii de revizuire prin iniţiativă cetăţenească este nevoie de 500.000 de semnături, cele 900.000 raportate până acum nu fac să fie îndeplinite toate condiţiile legale depunerii la parlament a proiectului, deoarece este nevoie ca în jumătate dintre judeţele ţării să fie înregistraţi câte 20.000 de susţinători.

„Probabil la sfârşitul lunii martie vom putea evalua situaţia la nivel naţional şi avansa o dată pentru depunerea dosarelor la Parlament” a spus Dumitrache.

Fără a avea un termen clar fixat, potrivit legii, până la finalul lui mai 2016, proiectul trebuie să fie înregistrat la Parlament.

Coaliţia afirmă că demersul său nu vizează doar clarificarea definiţiei familiei în Constituţie, ci şi asumarea de către autorităţi a unui pachet de politici publice care să îi ajute pe cei care vor să-şi întemeieze o familie.”Un asemenea program ar putea fi motorul redresării crizei demografice din România”, a comentat Dumitrache.

Acest punct de vedere este împărtăşit şi de către Biserica Ortodoxă care, alaturi de celelalte culte religioase din România, susţine deschis această campanie. ”Instituţia familiei tradiţionale trebuie apărată din raţiuni morale, spirituale şi demografice”, a declarat pentru gândul purtătorul de cuvânt al BOR, părintele Vasile Bănescu. BOR, a precizat el, nu s-a implicat concret în strângerea de semnături pentru modificarea Constituţiei, dar „sprijină acţiunea prin cuvânt”, la nivelul discursului său public şi speră ca demersul Coaliţiei  să se finalizeze prin ”modificarea textului constituţional care să apere astfel în mod explicit şi deplin familia autentică”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net