Hoții români spaima Europei! Poliția a arestat două grupări de infractori care furau mașini agricole, aparate GPS, băuturi de lux și icre negre

gps_agricol.jpg

GPS agricol
O bandă de hoți români se specializase în Franța în furtul GPS-urilor speciale folosite în agricultură
Foto: agri-inovatie.ro
Citeste tot despre: 

Grupările de hoți români fură tot ce pot în străinătate iar Italia și Franța sunt două țări unde fac ravagii. Opt români au fost arestați în Franța fiind acuzați de patruzeci de furturi de utilaje și dispozitive GSP speciale pentru agricultură iar în Italia, alți patru români au fost arestați pentru zeci de jafuri în depozite de băuturi rare și icre negre

Cei opt români arestați în Franța de jandarmii din Reims acționau cel mai adesea noaptea, relatează stiridiaspora.ro, preluând L'Est Républicain. Suspecții atacau depozite de utilaje și instrumente agricole foarte scumpe iar bunurile erau furate în scopul revânzării în țările din Europa de Est.  Prejudiciul cauzat de hoți este evaluat la 400.000 de euro.

Hoții români din Franța erau specializați în furtul de GPS-uri agricole

Cei opt români au fost puși sub acuzare pentru asociere criminală și furturi prin spargere, intrare prin efracție în depozite de materiale și toți au fost arestați preventiv. Agenții le-au percheziționat locuințele și le-au găsit pline de dispozitive GPS, instrumente, unelte și produse fitosanitare. GPS-ul agricol este o investiție costisitoare și a devenit esențial pentru fermieri pentru că le permite să lucreze pământul cu o precizie de centimetri sau să optimizeze utilizarea produselor fitosanitare.

Hoți români din Italia specializați în băuturi scumpe și caviar

Patru români sunt considerați principalii suspecți în urma furturilor din ce în ce mai dese din depozitele agroalimentare de produse de lux din întreaga zonă a Piemontului. Ancheta a început la sfârșitul lunii octombrie 2020, după ce a fost raportat un jaf dintr-un depozit de produse alimentare, situat în Vercelli, de unde au fost furate zeci de sticle de băuturi alcoolice fine, în valoare de aproximativ 25.000 de euro. O altă spargere pusă pe seama bandei de români s-a petrecut în primele zile ale lunii decembrie 2020, când cei patru au dat lovitura la un alt depozit din Vercelli, de unde au sustras doisprezece paleți de produse de caviar în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Trei dintre cei patru suspecți au fost prinși la domiciliile lor din Torino. Cel de-al patrulea bărbat reușise, inițial, să scape de arest. Agenții de poliție de la secția Vercelli au început căutările, după ce au primit informația că bărbatul ar intenționa să fugă din Italia. Într-adevăr, acesta a fost prins pe autostrada A4, după ce autoutilitara sa a fost blocată la cabina de taxare.

 

 

Citiți și

 

Șase români sunt judecați în Franța pentru că au omorât trei oameni în timpul unui jaf

Nouă români arestați pentru furturi în metroul din Roma

Loading...
 
 

Citește și

  • O bandă de hoţi compusă din mamă şi cei trei fii ai săi au fost arestaţi la Torino. Cei patru nu erau tocmai săraci, ei fiind proprietarii mai multor case şi a unor conturi „grase" în bancă, relatează ANSA.

  • Circulaţia a aproximativ 120 de trenuri de mare viteză, care transportau circa 35.000 de călători, a fost afectată sâmbătă după-amiază după ce patru români au furat trei kilometri de cabluri electrice la Ronchin, în apropiere de Lille, anunţă mediafax.ro.