Românii se tratează acasă cu prea multe antibiotice

Ultima actualizare:

    Multe bacterii au devenit  rezistente la antibiotice din  cauza consumului excesiv
Multe bacterii au devenit rezistente la antibiotice din cauza consumului excesiv

Statistici îngrijorătoare referitoare la consumul de antibiotice au fost prezentate luni de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la lansarea campaniei de informare „Nu-antibiotice la-ntâmplare!”.

 De pildă, peste 90% din consumul de antibiotice are loc în afara spitalului, pentru infecţii tratate la domiciliu. Mai mult, pacienţii solicită în mod expres medicilor să le prescrie antibiotice sau farmaciştilor să le elibereze antibiotice fără prescripţie medicală. „De aceea am lansat campania. S-a ajuns ca în ultimele decenii să ne confruntăm cu bacterii tot mai rezistente la antibiotice”, a adăugat Voiculescu. El a precizat că, în afara campaniei de informare, Ministerul Sănătății va întări controlul prescrierii antibioticelor  și va crea un comitet naţional de prevenire a rezistenţei la antibiotice. Vor exista reglementări, restricţii şi sancţiuni pentru nerespectarea regulilor.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net