Românii s-au împrumutat la greu la bănci de când am intrat în pandemie. Creditele noi se ridică la 23,1 miliarde de lei

Ultima actualizare:

    Românii s-au împrumutat la bănci de când a început pandemia
Românii s-au împrumutat la bănci de când a început pandemia

Românii s-au împrumutat la greu la bănci de când am intrat în pandemie. Din martie și până în iunie, creditele noi se ridică la 23,1 miliarde de lei, arată dreptullabanking.ro.

Românii trăiesc din credite. O arată ultima sttistică a celor de la dreptullabanking.ro. Mai exact, băncile au acordat finanțări noi populației și companiilor în valoare de peste 23,1 miliarde de lei, de când am intrat în pandemie.

Și vorbim, deocamdată, doar despre perioada martie-iunie. Din suma totală împrumutată, 9,8 miliarde lei s-au dus către oamenii simpli, restul către firme.

Aceștia au mers pe creditele în lei, în proporție de 96%, tocmai ca să eliminare fluctuația valutară.

În schimb, companiile au mers jumătate pe lei și jumătate pe euro sau dolar.

Băncile au suspendat ratele pe perioada pandemiei 

Băncile din România au acordat sprijin clienților și autorităților privind limitarea efectelor negative asupra bunăstării economice individuale, a economiei României și a sănătății și siguranței publice în contextul apariției pandemiei cauzate de noul coronavirus.

Astfel, pe zona de creditare, pe lângă măsurile de suspendare a obligațiilor de plată pentru clienții afectați de pandemia Civid- 19, instituțiile de credit au continuat să susțină prin credite atât nevoile populației, cât și activitatea firmelor afectate de restricțiile necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Activitatea de creditare a fost înlesnită atât în cazul populației, cât și a companiilor prin măsuri de fluidizare a acordării creditelor, cât și prin garanțiile acordate, în urma deciziilor luate de stat și de bănci.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cum-se-calculeaza-dobanda-cand-se-suspenda-plata-ratelor-la-banci-ultimele-modificari

https://www.click.ro/news/national/amanarea-ratelor-la-banci-ce-conditii-trebuie-sa-indeplineasca-imprumutatii

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net