Românii, printre cei mai optimişti europeni în ceea ce priveşte redresarea economică

Ultima actualizare:

Germanii, austriecii şi românii sunt cei mai încrezători în revirimentul economiei din ţările lor, în vreme ce portughezii, grecii şi francezii sunt printre sceptici, arată un studiu al companiei GfK, intitulat „Climatul de consum în Europa şi SUA”.

Românii sunt în general optimişti în ceea ce priveşte viitorul. Creşterea economică continuă, în timp ce şomajul este în scădere. (...) Un număr mai mare de locuri de muncă determină o creştere a veniturilor populaţiei. Acest lucru este reflectat în mod clar de indicatorul aşteptărilor privind veniturile, care în prezent se situează la -5,36 puncte. O comparaţie cu valoarea de anul trecut (-22,7 puncte) arată în mod clar că, în ultimele 12 luni, situaţia de pe piaţa muncii s-a schimbat în mod considerabil”, se arată în studiul GfK, citat de agenţia Mediafax.

În acelaşi timp, românii care au participat la chestionar au declarat că sunt mai precauţi în ceea ce priveşte cheltuielile pe care le fac. La polul opus se situează germanii, austriecii şi bulgarii, care au afirmat că nu au strâns prea mult cureaua în ultimii ani şi nu s-au abţinut de la cumpărături.

Documentul vorbeşte şi de faptul că majoritatea ţărilor din nordul şi estul Europei se îndreaptă spre creştere economică, în vreme ce statele din vest şi din sudul continentului vor avea un an 2013 la fel de dificil. Românii vor avea însă de furcă, anul acesta, cu o creştere a inflaţiei, estimată la 4,6 %, faţă de 3,8% cât e acum. Preţurile la alimente şi la energie nu vor stagna în următoarele luni, ci vor creşte, se arată în acelaşi studiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net