Românii nu pot afla dacă sunt bonavi de TBC, din cauza crizei de tuberculină

CLIIMA20121122_0123_1.jpg

Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinuri din 2010
Citeste tot despre: 

În ţara noastră, spitalele se confruntă, din iulie 2012, de când a fost sistată producerea tuberculinei la Institutul Cantacuzino, cu o criză puternică a acestei substanţe. Astfel, testele pentru TBC nu pot fi efectuate în unităţile medicale.

Patru persoane mor în fiecare zi din cauza tuberculozei, iar spitalele nu au cu ce să depisteze această boală, în ţara noastră, informează România TV.

Institutul Cantacuzino a sistat din iulie 2012 producţia de tuberculină, substanţă cu ajutorul căreia se efectuează testele necesare pentru depistarea celor care sunt infectaţi cu bacilii lui Koch, cei care provoacă tuberculoza.

Astfel, pentru a fi testaţi, românii au foarte puţine variante, iar acelea sunt foarte costisitoare. Tuberculina se găseşte foarte rar chiar şi în clinicile private, iar atunci este din import, ceea ce face ca testul să coste destul de mult. Totodată, cei suspecţi de TBC ar putea face o radiografie pulmonară, al cărei rezultat nu este, însă, concludent. Mai există şi un alt test, care costă, însă, peste 200 de lei şi este foarte greu accesibil, dar şi testele rapide pentru depistarea TBC, care sunt, însă, contestate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Medicii avertizează că dacă mâine ar izbucni o epidemie de TBC într-o şcoală, spre exemplu, ancheta pentru verificarea tuturor copiilor nu s-ar putea desfăşura, din cauza lipsei tuberculinei pentru efectuarea testului IDR.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1