Românii, loc fruntaş în UE la consumul de bere. 28% din bani se duc pe mâncare

Ultima actualizare:

    România se află pe locul 7 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de bere. I-am întrecut pe cehi și austrieciFOTO: adevarul.ro
România se află pe locul 7 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de bere. I-am întrecut pe cehi și austrieciFOTO: adevarul.ro

Suntem în topul băutorilor de bere din UE. România se află pe locul 7 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de bere. I-am întrecut pe cehi și austrieci. De altfel, românii sunt campioni la mâncare: 28% din venituri se duc pe produse alimentare.

Cine zice că românii o duc prost? Uite ce spun statisticile EUROSAT: suntem în topul consumatorilor de bere din UE și cheltuim 28% din venituri pe mâncare.

În 2018, românii au consumat 16.600.000 de hl de bere, în timp ce nemții au ”ras” de patru ori mai mult. Însă, i-am depășit pe cehi, cunoscuți ca mari consumatori de bere, pe austrieci. La coada clasamentului se află Malta, cu un consum de doar 270.000 hl de bere.

”Suntem bucuroşi că România rămâne în top 10 pieţe de bere din Europa, alături de Germania, Polonia, Marea Britanie, Spania, Olanda, Franţa, Republica Cehă, Italia şi Turcia. Țara noastră se află şi în anul 2018 pe locul 7 din punctul de vedere al volumului pieţei. Industria românească de bere este, totodată, unul dintre cei mai mari angajatori din Europa, un motor de creştere economică pentru economia locală, România ocupând locul 5 după Belgia, Marea Britanie, Austria şi Franţa, cu 5.973 de locuri de muncă generate direct şi peste 85.000 locuri de muncă create în sectoarele conexe”, declară Julia Leferman, Director general Asociaţia Berarii României, citat de adevarul.ro.

Consumul de bere în anul 2018 (în 1.000 hectolitri)

  • În prezent, în Uniunea Europeană există peste 10.000 de fabrici de bere conform celor mai recente cifre dezvăluite de către Brewers of Europe, în timp ce atât producţia, cât şi consumul de bere au crescut treptat de la an la an în ultimii cinci ani.
  • Volumul producţiei de bere în UE a depăşit 400 de milioane de hectolitri pentru prima dată în ultimii zece ani.
  • În 2018, consumul a crescut în fiecare ţară, consumatorii putând alege dintr-o gamă de bere mai variată şi mai specializată.
  • Întrucât unii consumatori se îndreaptă către produse cu concentraţie mai mică de alcool, precum berea şi, în anumite ocazii, spre produse fără alcool sau cu conţinut scăzut de alcool din categoria berii, această creştere a berii coincide cu o scădere atât a volumului total de alcool.

28% din venituri se duc pe mâncare

Românii cheltuiesc pentru alimente şi băuturi răcoritoare cel mai mult din Uniunea Europeană: 27,8% din totalul cheltuielilor lor de consum, ponderi mari fiind consemnate şi în Lituania (20,9%) şi Estonia (19,6%), cu mult peste media europeană de 12,1%, potrivit datelor aferente anului 2018 publicate luni de biroul european de statistică Eurostat.

Cheltuieli pe alimente sub 10% din totalul cheltuielilor de consum ale gospodăriilor au fost înregistrate în patru state membre: Marea Britanie (7,8%), Irlanda (8,7%), Luxembourg (9,1%) şi Austria (9,7%).

Citește și:

5 motive să beți bere. Este un veritabil tratament pentru diverse afecţiuni

De ce este bine să bei bere după ce faci sport?

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net