Românii ies în stradă pentru femeia arestată pentru răpire

Ultima actualizare:

    Ana Maria Nedelcu speră ca instanțele din România să anuleze arestarea preventivă (foto: Dorin Constanda)
Ana Maria Nedelcu speră ca instanțele din România să anuleze arestarea preventivă (foto: Dorin Constanda)

Revolta s-a extins și a ajuns în stradă. După ce întregul sistem judiciar din țara noastră a fost blamat de români pe rețelele sociale, de data aceasta oamenii s-au mobilizat și în afara spațiului virtual. Sute de oameni vor ieși în stradă în această seară, în Capitală, pentru a protesta față de arestarea Anei Nedelcu, femeia încătușată pentru că și-a smuls copilul din ghearele soțului violent.

Joi seară, începând cu ora 18.30, bucureștenii vor pleca într-un marș de protest din Piața Victoriei, pe traseul Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Gheorghe Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Bd. Regina Elisabeta – platoul parcării subterane (zona statuilor). Ei vor cere autorităților române clemență pentru Ana Maria Nedelcu, femeia care a fugit cu copilul ei din Canada pentru a scăpa de furia unui soț și unui tată violent. Marți, judecătorii Curții de Apel București au dispus arestarea femeii pentru 30 de zile și extrădarea ei în Canada, pentru a fi judecată de răpire.

„A fugit cu copilul din Canada ca să-l apere de agresivitatea tatălui. A venit în România, la neamul ei, la fraţii ei, în ţara ei ca s-o apere, pentru că n-a făcut nimănui nici un rău. Iar aici o arestează şi vor s-o trimită înapoi în Canada, s-o despartă de copii”, ne-a spus, plângând, mama Anei Maria, după ce a aflat că pe numele fiicei sale s-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Unic în istoria sistemului judiciar de la noi, până și procurorii (deci partea acuzatoare) au opinat că nu se impune arestarea femeii. Parchetul a depus contestație la decizia Curții de Apel. Ana Maria Nedelcu este căutată de autorităţile din Canada pentru răpire internaţională de minori şi încălcare a ordinului de custodie, extrădarea sa urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti la data de 21 aprilie. Românca a locuit în Canada până în 2014, când a decis să plece împreună cu Anthony, fiul său, care atunci avea 4 ani. Ea a luat această decizie, deoarece Rafael Maximo Munoz Sierra, cetăţean canadian de origine dominicană, îl agresa verbal şi fizic pe fiul lor. După plecare, Sierra a făcut plângere penală, iar, acum, Anamaria este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

Față de marșul din această seară, Brigada Rutieră face unele precizări: „Deplasarea participanţilor se va face pe trotuar, iar atunci când situaţia va impune se va folosi şi banda I de circulaţie, în funcţie de numărul acestora”.

SHARE acestui articol dacă susții cauza!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net