Românii cheltuie mai mult pe telefon decât pe educaţie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O gospodărie a cheltuit, în medie, 48 lei pentru educație, anul trecut, în timp ce pentru serviciile de telefonie - 1.088 lei, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

O gospodărie a folosit, în medie, lunar, 4,05 lei pentru educație, iar pentru serviciile de telefonie — 90,71 lei. Pentru energia electrică a utilizat 94,06 lei, pentru gaze naturale — 56 lei, energie termică — 13,61 lei, apă, canal, salubritate — 56,35 lei. În ceea ce privește serviciile de sănătate, într-o lună, o gospodărie a cheltuit, în medie, 26,26 lei, iar pentru tratamentul sanitar — veterinar al animalelor de casă — 0,46 lei.

Potrivit Agerpres, gospodăriile au scos din buzunare pentru serviciile culturale și de recreere — 7,46 lei, pentru îngrijire personală — 13,89 lei, pentru servicii turistice — 13,71 lei, abonamente radio-tv — 23,95 lei, servicii de transport — 33,59 lei, jocuri de noroc — 0,45 lei.

Pe de altă parte, numai 16,1% dintre gospodăriile din România și-au putut permite cărți, ziare, reviste cu venitul total net lunar realizat.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net