Românii «ard» 273 de lei pe lună pentru ţigări

Ultima actualizare:

    Cercetarea mai arată că 35,4% dintre persoanele de 15 ani şi peste au fost expuse la fumul de ţigară acasă.
Cercetarea mai arată că 35,4% dintre persoanele de 15 ani şi peste au fost expuse la fumul de ţigară acasă.

5 milioane de români sunt fumători, dintre care 4 milioane fumează zilnic, arată studiul global privind tutunul la adulţi, lansat, ieri, de Ministerul Sănătăţii.

Criză, criză, dar lunar se duc pe ţigări, în medie circa scrum 273 de lei de persoană. Cercetarea mai arată că 35,4% dintre persoanele de 15 ani şi peste au fost expuse la fumul de ţigară acasă.

Mai mult, deşi există o legislaţie în vigoare care interzice fumatul în instituţiile publice, 20,7% dintre cei chestionaţi au observat că se fumează în clădiri guvernamentale, 10,4% în instituţii medicale, 25,1% în şcoli şi 47,5% în universităţi.

Luând în considerare datele studiului, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat că legislaţia ar trebui să interzică fumatul în restaurante şi cluburi.

Într-adevăr, majoritatea respondenţilor s-au plâns că sunt expuşi la fumul de ţigară în baruri sau cluburi (94,4%) şi restaurante (86,6%). Mai mult, managerul studiului, dr. Sorina Irimie, a spus că fumatul ar trebui interzis peste tot, inclusiv acasă şi în maşină.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net