Românii «ard» 273 de lei pe lună pentru ţigări

CLIIMA20120305_0133_1.jpg

Cercetarea mai arată că 35,4% dintre persoanele de 15 ani şi peste au fost expuse la fumul de ţigară acasă.
Citeste tot despre: 

5 milioane de români sunt fumători, dintre care 4 milioane fumează zilnic, arată studiul global privind tutunul la adulţi, lansat, ieri, de Ministerul Sănătăţii.

Criză, criză, dar lunar se duc pe ţigări, în medie circa scrum 273 de lei de persoană. Cercetarea mai arată că 35,4% dintre persoanele de 15 ani şi peste au fost expuse la fumul de ţigară acasă.

Mai mult, deşi există o legislaţie în vigoare care interzice fumatul în instituţiile publice, 20,7% dintre cei chestionaţi au observat că se fumează în clădiri guvernamentale, 10,4% în instituţii medicale, 25,1% în şcoli şi 47,5% în universităţi.

Luând în considerare datele studiului, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat că legislaţia ar trebui să interzică fumatul în restaurante şi cluburi.

Într-adevăr, majoritatea respondenţilor s-au plâns că sunt expuşi la fumul de ţigară în baruri sau cluburi (94,4%) şi restaurante (86,6%). Mai mult, managerul studiului, dr. Sorina Irimie, a spus că fumatul ar trebui interzis peste tot, inclusiv acasă şi în maşină.

Loading...