Românii ar putea merge în Statele Unite fără viză

Ultima actualizare:

    Eliminarea vizelor pentru România se va face dacă țara noastră respectă anumite condiții
Eliminarea vizelor pentru România se va face dacă țara noastră respectă anumite condiții

Românii ar putea merge în Statele Unite fără viză, iar acest lucru s-ar putea întâmpla mai repede decât am sperat cu toții. Aceasta este declarația făcută recent de secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas.

Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări, între care și România, în programul de renunţare la obligativitatea vizelor care permite deplasarea în Statele Unite fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile, a anunțat secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, relatează Reuters.

„Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România", a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentraţi pe program", a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

Croația, ultima țară adăugată în programul de scutire a vizelor

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize. Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat marţi că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA. „De fiecare dată când sunt adăugate ţări, călătoriile pur şi simplu cresc", a spus Dow.

În luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii "şi-au exprimat interesul continuu pentru menţinerea Acordului dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) şi pentru colaborarea cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile pentru Programul visa waiver".

SUA a ridicat vizele pentru 40 de țări

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Aceste cerinţe includ o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de călătorie securizate şi o colaborarea strânsă cu autorităţile americane care se ocupă cu aplicarea legii şi combaterea terorismului, potrivit unor precizări făcut luna trecută de Departamentul american pentru securitate internă.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net