România, zguduită de un cutremur de 5,7 grade

cutremur, 23 noiembrie

cutremur 23 noiembrie 5,6 grade
Un puternic cutremur cu magnitudinea de peste 5,6 grade pe scara Richter a fost simțit în România, sâmbătă, 22 noiembrie
foto: Click!
Citeste tot despre: 

Sâmbătă seară (22 noiembrie), în jurul orelor 21.15, România a fost zguduită de un cutremur.

Deși a durat doar 30 de secunde, seismul s-a simțit puternic. Potrivit informaţiilor furnizate de rtv.net, cutremurul s-a produs în zona Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 pe scara Richter și ar fi fost la o adâncime de 39 de kilometri. Cel mai puternic s-a simțit în zonele Tulcea, Roman, Iaşi, Galaţi, Braşov, dar și în Capitală. „Pot exista replici, dar acetea sunt destul de mici, nu vor fi resimțite. Au mai fost cutremure așa de mari, de peste cinci grade, în toamna lui 2013 și în 2009. A fost un cutremur puternic, într-adevăr”, a declarat profesorul Mircea Radulian, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, pentru postul România TV.

Seismul de sâmbătă seară a panicat foarte multă lume. Deși nu au fost raportate încă mari daune materiale, oamenii s-au speriat foarte tare. De asemenea, mai multe reţele de telefonie mobilă au au căzut și în unele oraşe a căzut curentul electric.

Seismul s-a resimțit și la Chișinău, În Republica Moldova.

Pentru că au fost mai multe apeluri la 112, autoritățile fac un apel și îi roagă pe oameni să-și păstreze calmul. Anul 2014 a fost unul bogat în evenimente seismice. Au fost înregistrate foarte multe cutremure, dar toate până în 5 grade pe scara Richter. Doar în august au fost 20 în Vrancea.

Cel mai recent a fost de 4,8 grade pe scara Richter și s-a produs la 10 septembrie, la ora locală 22.45. Cutremurul de atunci a avut loc la o adâncime de 107 kilometri și s-a resimțit mai puternic în Covasna, Râmnicu Sărat, Focșani, Târgu Secuiesc și Buzău.

„Un cutremur cu șocul între 5 și 5,5 grame are replici în următoarele patru zile. Replicle, în general, sunt cu cel puțin un grad mai mici”, a declarat, pentru România TV, Mihail Diaconescu, cercetător geofizician.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1