România TV, amendată de CNA, în urma sutelor de reclamații pentru manipulare și dezinformare

Ultima actualizare:

    RTV a primit o amendă de 40.000 de lei pentru burtierele afișate la 18 ianuariefoto: captură video/paginademedia.ro
RTV a primit o amendă de 40.000 de lei pentru burtierele afișate la 18 ianuariefoto: captură video/paginademedia.ro

Postul de televiziune România TV a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu 40.000 de lei, după ce forul a primit aproape 1.000 de reclamații de manipulare și dezinformare.

CNA a primit, în perioada 18-20 ianuarie, 923 de reclamații privind informațiilor „manipulatoare” afișate pe burtierele postului România TV la 18 ianuarie, informează paginademedia.ro. Acesta a fost cel mai mare număr de plângeri înregistrate în ultimii patru ani de for.

Printre titlurile pentru care RTV a fost amendată se numără și „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”, informație reclamată de paginademedia.ro la CNA. Alte burtiere semnalate au fost „Cum se răzbună Iohannis în ziua în care «guvernul meu» e audiat”, „Iohannis bate cu pumnul în masă la guvern pentru legea grațierii” sau „Apărătorii dosarelor măsluite protestează acum”.

Suma cu care a fost sancționat postul de televiziune a fost intens discutată în Consiliul Național al Audiovizualului. În primă fază, Gabriel Tufean a propus o amendă de 100.000 de lei. Ulterior, Valentin Juncan a propus suma de 50.000 de lei, iar Radu Herjeu a propus 30.000 de lei. În cele din urmă, secțiunea finală de 40.000 de lei a fost votată de opt dintre cei nouă membri CNA prezenți: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net