România trimite o echipă de specialiști la tragedia din Republica Moldova

elicopter-smurd.jpg

Elicopterul smurd
Un elicopter SMURD s-a prăbușit joi, 2 iunie, în Republica Moldova

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un elicopter SMURD înmatriculat în Iași a dispărut de pe radar în Republica Moldova, joi, 2 iunie. Presa de peste Prut a transmis că elicopterul s-a prăbușit în raionul Cantemir, toate persoanele de la bord pierzându-și viața. Elicopterul SMURD plecase la Cahul să preia un cetăţean american în stare foarte gravă, intubat şi ventilat mecanic, care trebuia transportat într-un spital din Chişinău, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, doctorul Bogdan Opriţa.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republpica Moldova a format o comisie pentru a investiga cauzele prăbușirii elicopterului, anunță cei de la deschide.md. Alături de specialiștii din Moldova vor ajunge și experți din România, întrucât aeronava făcea parte din registrul țării noastre. 

Ajutorul românilor este necesar pentru citirea datelor de zbor de pe registratoare. Veaceslav Frunze, șeful Direcției navigație aeriană din cadrul Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, a spus că rezultatele investigației vor ajunge la Ministerul Transportului, cel însărcinat să facă datele publice.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5