În România, se zboară după cutume vechi de mulți ani

Ultima actualizare:

    Zboară în zilele de marţi, miercuri şi sâmbătă dacă vrei să plătești mai puțin pe bilet
Zboară în zilele de marţi, miercuri şi sâmbătă dacă vrei să plătești mai puțin pe bilet

România nu are încă un manual de zbor și toată lumea zboară după cutume vechi de mulți ani, a declarat Radu Merica, președinte Aircraft Owner and Pilot Association of Romania. Mai mult, structura spațiului aerian local este foarte complicată, pentru că au fost multe improvizații în ultimii ani, potrivit Mediafax.

„Am identificat o listă de probleme în primul an de activitate a Aircraft Owner and Pilot Association of România. Nici astăzi, după atâția ani de la Revoluție, nu avem un manual de zbor, în care să fie prevăzute regulile zborului la vedere. Toți zboară după niște cutume pe care i le-au supus piloții mai vechi, că acolo e armată, că unii trag cu racheta, că trebuie să aibă grijă la Centrala de la Cernavodă. Nu avem hărți pentru zborul la vedere, iar, dacă unul intră într-un stâlp, spune îmi pare rău, dar nu am avut hartă”, a spus Merica la conferința Mediafax Talks About Aviation 2.

El a menționat că Romatsa are sarcina să realizeze acest manual.

O altă problemă identificată de Merica este structura spațiului aerian, pe care o consideră foarte complicată, la fel și existența unui număr prea mare de zone speciale, în care zborul este limitat.

„Din cauza improvizațiilor pe care le-am făcut în ultimii ani, spațiul aerian este foarte complicat. În Vest, se respectă regulile, există zone clar definite, nu există posibilitate să greșești. De asemenea, în România există prea multe zone speciale. Interdicția de zbor peste București, zona este complet interzisă, și aceasta este o moștenire de pe vremuri. Poți zbura peste Paris, Berlin, peste orice capitală, dar nu peste București. Nu am nici o explicație logică pentru asta”, a precizat Merica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net