România se pregăteşte de război? Toţi tinerii sunt obligaţi să se prezinte la recrutare

Ultima actualizare:

    Tinerii se vor pregăti de război
Tinerii se vor pregăti de război

Ministerul Apărării Naţionale a publicat luni în Monitorul Oficial modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl prezinte la recrutare, pe timpul mobilizarii sau al stării de razboi.

Potrivit Ordinului Ministerului Apararii Nationale M.113/2013, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312 din 28 aprilie 2014 şi care a intrat în vigoare la aceeaşi dată, a fost aprobat modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmează sa fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare.

Noul model al certificatului va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-încorporare în cazul stării de asediu, al mobilizării sau al stării de război, în timp ce până în prezent vechiul document nu trebuia prezentat în astfel de situatii, anunţă www.romaniatv.net.

Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, la declararea mobilizării şi a stării de razboi sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

EXCLUSIV Lăsaţi cântările, treceţi la arme!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net