România oferă ajutor Belgiei după atentatele teroriste

Ultima actualizare:

    Atentate teroriste Bruxelles: 32 de morţi şi 230 de persoane rănite foto: twitter
Atentate teroriste Bruxelles: 32 de morţi şi 230 de persoane rănite foto: twitter

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au convenit, marţi, ca România să acorde "un sprijin direct" autorităţilor belgiene în urma atentatelor de la Bruxelles, dacă acestea au nevoie şi îl vor solicita.

"Îmi exprim întreaga compasiune şi condoleanţe pentru victimele atentatelor de la Bruxelles de astăzi de dimineaţă şi să transmit toată susţinerea din partea Guvernului României pentru autorităţile belgiene prin greaua încercare prin care trec. Îmi exprim încă o dată speranţa de solidaritate din partea întregii Uniuni Europene pentru ceea ce se întâmplă în Belgia şi pentru perioada dificilă prin care trecem. Cu atât mai mult, mobilizarea noastră pentru lupta împotriva terorismului cu orice mijloace trebuie să rămână la un nivel cât mai înalt", a spus premierul în deschiderea unei conferinţe ocazionate, notează www.zf.ro.

În acest context, el a anunţat că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă în care au convenit ca România să acorde un sprijin direct Belgiei în cazul în care aceasta îl solicită.

"Am avut o discuţie cu preşedintele Iohannis şi împreună am decis nu doar să ne asigurăm că acordăm un sprijin direct românilor care locuiesc acolo, în caz de nevoie, dar vrem să sprijinim şi autorităţile belgiene în cazul în care vor considera că este nevoie. Vreau să asigur, dincolo de toate, că facem toate demersurile necesare pentru a ne asigura de protecţia cetăţenilor români exprimându-ne totodată solidaritatea la nivel european, cu Guvernul Belgiei, cu cetăţenii belgieni şi încă o dată îmi exprim compasiunea şi condoleanţele pentru victime şi pentru familiile acestora", a spus şeful Guvernului României.

El a mai adăugat că le-a cerut minstrului Internelor, Petre Tobă, şi ambasadorului României la Bruxelles, Ştefan Tinca, să transmită Guvernului Belgiei disponibilitatea României de sprijini autorităţile belgiene în cazul în care acestea au nevoie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net