România, «o mare îngrijorare» pentru Europa, din cauza numărului mare de cazuri noi de Covid-19

Ultima actualizare:

Peste 1.500 de cazuri zilnic, număr mare de decese, populaţie vulnerabilă. Iată principalele motive pentru care Centrul European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC) spune că evoluţia pandemiei în România stârneşte o mare îngrijorare.

Şapte ţări din Uniunea Europeană - Spania, România, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Cehia şi Malta se confruntă cu o evoluţie a epidemiei de COVID-19 care stârneşte o “mare îngrijorare” şi cu riscuri crescute de mortalitate, a afirmat joi Centrul European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC), scrie hotnews.ro.

Potrivit unui nou raport de evaluare a riscurilor al agenţiei europene însărcinate cu supravegherea epidemiilor, aceste ţări afişează “o proporţie mai ridicată de cazuri grave sau de internări” şi cu o creştere a mortalităţii “deja observată” sau care “ar putea în curând să fie”. Miercuri, România a atins un nou record al numărului de îmbolnăviri (1.767), iar ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de bolnavi internaţi la terapie intensivă (506). În plus, numărul de decese zilnice scade rar sub 40, ceea ce ne situează pe un nedorit loc întâi în Europa. Îngrijorarea faţă de aceste şapte ţări provine în special din faptul că avansul epidemiei vizează persoanele în vârstă, în condiţiile în care alte ţări europene se confruntă în special cu creşterea cazurilor de COVID-19 la adulţii mai tineri, deci cu risc mai scăzut. Această situaţie priveşte Marea Britanie şi 12 ţări din UE (Franţa, Austria, Danemarca, Estonia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Potugalia, Slovacia, Slovenia, Belgia şi Suedia), potrivit agenţiei europene. 

Sunt considerate într-o situaţie stabilă restul ţărilor europene, unde riscul este “slab” pentru populaţia generală şi “moderat” pentru persoanele în grupe de risc: Germania, Italia, Polonia, Finlanda, Cipru, Grecia, Lituania şi Norvegia. ECDC subliniază că în UE "vulnerabilitatea populaţiei rămâne ridicată”, iar datele disponibile sugerează că nivelul de imunitate al populaţiei e sub 15% în majoritatea regiunilor UE şi în Regatul Unit. “Ce observăm în majoritatea ţărilor este că o mare parte a contaminărilor actuale sunt urmări ale reuniunilor private, cum ar fi mesele de familie sau tot felul de reuniuni cu prietenii sau rudele”, a subliniat  directoarea ECDC, Andrea Ammon. 

Elevii din 313 şcoli fac cursuri de acasă 

Alte 10 şcoli au trecut, în ultimele două zile, în scenariul roşu - cursuri exclusiv online. Potrivit datelor transmise ieri de Ministerul Educaţiei, la acest moment elevii din 313 unităţi de învăţământ din România fac cursuri online. Conform oficialilor, 12.838 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1, adică participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor elevilor, iar 4.505 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu. O şcoală se închide atunci când sunt 3 cazuri de Covid-19. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net