România în zodia inundațiilor. Mii de pompieri s-au luptat cu apele care au făcut ravagii în 16 județe

inundatii-maramures.jpg

Inundațiile au făcut pagube importante în 16 județe
Apele revărsate au afectat 34 de localități din 16 județe
Foto: IGSU
Citeste tot despre: 

În ultimele 24 de ore, peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic. Cele mai grave situații au fost înregistrate în județele Prahova, Caraș-Severin și Maramureș.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, salvatorii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 49 case, 119 curți, 133 de beciuri/subsoluri, 1 anexă gospodărească, 4 străzi, 2 operatori economici, 1 instituție publică, 1 pasaj rutier și 2 podețe. Totodată, din cauza vântului puternic, 4 copaci  au căzut pe carosabil și a fost nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora. Județele afectate de inundații au fost: Alba, Bacău,, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Galați, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj și Timișoara.

inundatii-busteni.jpeg

În Busteni străzile au fost sub apă
În Bușteni o furtună puternică a inundat toate străzile

Femeie luată de viitură la Bușteni

În localitatea Bușteni din judetul Prahova o persoană a fost surprinsă de o viitură formată în zona munților Bucegi – Valea Caraiman. Din fericire, victima a reușit sa se autoevacueze, până la sosirea echipajelor de intervenție, iar în urma evaluării medicale efectuate la fața locului, s-a constatat că aceasta nu prezenta leziuni.

Inundațiile au făcut prăpăd în Maramureș

O situație deosebită a fost înregistrată și în localitatea  Săliștea de Sus ( județul Maramureș), zonă în care  circa 100 de gospodarii au rămas izolate, din cauza surpării carosabilului. Întrucât accesul către gospodarii se realizează doar pietonal, pompierii, împreună cu autoritățile locale,  desfășoară misiuni de sprijin pentru populație și de refacere a părții carosabile afectate.

Situația drumurilor afectate de ape

Din cauza ploilor care au dus la ieșirea din matcă a numeroase râuri și pâraie, traficul rutier a fost afectat pe trei drumuri naționale: DN 17C în Bistrița-Năsăud, DN 10 în Buzău și DN 17B în Neamț. Au mai fost inundate din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil două drumuri județene: DJ 592 în Bistrița-Năsăud și DJ 188 în Maramureș.

 

Citiți și

 

România, sub ape. Sute de localități inundate. La Petroșani e prăpăd

 

Cod portocaliu de inundaţii în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Cluj şi Sălaj

 

Loading...

Citește și