România a depășit 10 milioane de doze de vaccin administrate

vaccinare-anti-covid-masca.jpg

Personalul medical a fost primul vaccinat împotriva Coovid-19
Personalul medical a fost primul vaccinat împotriva Coovid-19

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

În nouă luni de la debutul campaniei de vaccinare, România a înregistrat 10 milioane de doze de vaccin administrate. Pragul s-a depășit pe 23 septembrie.

Ieri, 23 septembrie, țara noastră am depășit pragul de 10 milioane de doze administrate în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19.

Peste 5,2 milioane de români sunt vaccinați cu secma completă.

La nivel global au fost administrate peste 6 miliarde de doze de vaccin.

România a depășit 10 milioane de doze de vaccin administrate

”Mulțumiri personalului  vaccinator pentru efortul susținut, autorităților implicate și persoanelor care au ales să aibă încredere în știință și beneficiile vaccinării. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva Covid-19”, atrag atenția autoritățile medicale.

Prin vaccinare se reduce riscul de infectare, riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, dar și cel de deces.

Cu cât procentul de persoane vaccinate este mai mare cu atât numărul de cazuri și rata de infecție scad, oferind timp suficient sistemului medical pentru tratarea persoanelor infectate.

Varianta Delta: o persoană infectată transmite virusul la încă opt

Varianta Delta este mult mai transmisibilă decât cele inițiale. O persoană infectată poate transmite virusul la alte 6-8 persoane.

Persoanele vaccinate întrerup lanțul de transmitere, limitează semnificativ numărul de cazuri din focare și scad viteza de răspândire a virusului în populație. Mai mult, vaccinarea într-un procent cât mai mare oferă sistemului sanitar timpul necesar pentru tratarea cazurilor severe .

Chiar dacă imunitatea colectivă este mai dificil de atins pentru o variantă foarte transmisibilă cum este Delta, vaccinarea împreună cu unele masuri de control non-farmaceutice (purtarea măștii de protecție în interior și spații aglomerate, distanțarea fizică, limitarea contactelor interumane etc.) pot contribui împreună la limitarea magnitudinii unui val epidemic.

Citește și: 

Morga Institutului "Marius Nasta" din Capitală e plină. Mahler: "Am avut foarte multe decese"

Monica Anghel, depistată cu coronavirus: “Sunt vaccinată cu ambele doze. Aveți grijă de voi!”

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5