România, creștere economică de 2,8%. Florin Cîțu: „Am promis, am făcut”

crestere-economica.jpg

Creștere economică
România înregistrează în primul trimestru al anului cea mai spectaculoasă creștere economică din istorie

Avem creștere economică în România de 2,8% în primul trimestru al anului, potrivit datelor furnizate marți de către Institutul Național de Statistică. Este cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză din ultimii 100 de ani, a declarat după publicarea informațiilor premierul Florin Cîțu.

România, creștere economică spectaculoasă în primul trimestru al anului

Produsul Intern Brut al României a crescut, în termeni reali, în primul trimestru al anului cu 2,8%, faţă de trimestrul IV din 2020, scrie news.ro, care citează din datele furnizate de către INS. Însă, faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 PIB-ul României a scăzut cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier. Cifrele detaliate ar urma să apară în următoarele săptămâni, acestea fiind doar datele preliminare. 

Fondul Monetar Internațional prognoza o creștere economică în România de 6% pe tot anul, iar Comisia Europeană considera că țara noastră va devansa Polonia și Ungaria și va deveni campioana regiunii la creștere economică, cu 5,1%. Să nu uităm nici de previziunea făcută de Goldman Sachs, care estima o creștere economică de 9% pentru România în 2021; un lucru ce părea prea optimist, acum va fi probabil obiectivul, mai ales că economiștii erau de părere că România va înregistra o creștere de aproximativ 7% dacă pe primul trimestru vom avea o creștere de 0,5-1% față de T4 2020.

florin-citu.jpg

Florin Cîțu premierul României
Florin Cîțu a anunțat creștere economică înainte de publicarea datelor INS

Florin Cîțu: „Felicitări, români!”

„Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021. Felicitări, români! România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv. Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă. În următorii ani, eu mă aștept la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze TOȚI românii”, a spus Florin Cîțu pe pagina de Facebook.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1