România Coronavirus. Săteni ieşiţi cu topoare în stradă: „Ce să caute virusul la noi?”

oameni_nemultumiti_pe_strada_din_nucsoara.jpg

oameni_nemultumiti_pe_strada_din_nucsoara
Miercuri, 26 februarie, sătenii din comuna argeșeană Nucșoara au ieşit pe stradă cu bâte şi topoare să ceară mutarea centrelor de carantină
FOTO: adevarul.ro

Săteni ieşiţi cu topoare în stradă. Isteria coronavirusului a ajuns şi în comuna argeşeană Nucşoara, acolo unde autorităţile judeţene au anunţat înfiinţarea a două centre de carantină în care ar urma să ajungă persoanele suspecte de coronavirus.

Miercuri, 26 februarie, sătenii din comuna argeșeană Nucșoara au ieşit pe stradă cu bâte şi topoare să ceară mutarea centrelor de carantină în care ar urma să ajungă persoanele suspecte de coronavirus, scrie adevarul.ro.

Săteni ieşiţi cu topoare în stradă

Marţi, 25 februarie, autorităţile judeţene au anunţat că au identificat două locaţii care vor fi utilizate pentru a putea caza/izola eventualele cazuri suspecte de infecţii cu noul coronavirus: una la un centru de agrement şi cealaltă în clădirea unei cabane de vânătoare, ambele din comuna Nucşoara.

Miercuri, 26 februarie, localnicii au ieşit cu bâte şi topoare să protesteze faţă de decizia prefectului.

”Se îmbolnăvesc copiii, se îmbolnăvesc bătrânii dacă aduc virusul aici. Ce să caute cu carantina la noi? Să le mute în altă parte”, au strigat, miercuri, sătenii.

Localnicii au fost susţinuţi chiar de primarul comunei, Ion Cojocaru, revoltat şi el că n-a fost consultat la luarea deciziei de transformare a Tabărei din Nucşoara în centru de carantină.

”În primul rând, nu sunt condiţii de cazare, spaţiile sunt improprii pentru activităţi sanitare. Tabara nu este pregatită pentru o asemenea situaţie. Oamenii se tem pe bună dreptate de pericol. Chiar înainte  de a izbucni revolta, eu am fost în audienţă la domnul prefect căruia i-am transmis că e o greşeală să aleagă tabăra din Nucşoara să devină centru de carantină. M-a asigurat că o să mai găsească şi alte locaţii. Am încercat să le spun oamenilor că soluţia nu e să ieşim cu bâte sau să blocăm drumul, ci să discutăm", spune primarul comunei, Ion Cojoraru, citat de adevarul.ro.

Oamenii ameninţau că blochează drumul dacă autorităţile nu se vor reorienta cu centrele de carantină la Nucşoara, așa că au fost trimise forţe de intervenţie. Nu a fost însă nevoie să se şi intervină, pentru că până la sosirea oamenilor legii, spiritele s-au mai calmat.

Citește și:

Coronavirus Tel Verde. Cum poți obține informații despre Covid-19

România Coronavirus. Gorjeanul infectat a fost la o petrecere cu peste 30 de persoane. Școlile din comuna Prigoria, închise

Loading...

Citește și

  • Teste pentru depistarea coronavirusului se fac în câteva spitale de boli infecțioase din țară

    26 de români sunt în carantină și 2.077 se află izolați la domiciliu. Este anunțul autorităților privind situația celor care sunt suspecți în acest moment de coronavirus. Cei care au intrat în contact cu persoanele bolnave și au simptomele COVID-19 sunt testați. Iată lista cu spitalele unde te poți testa de coronavirus!

  • coronavirus prigoria, gorj

    Inevitabilul s-a produs, miercuri seară. Avem în România un prim caz confirmat al infecției cu coranavirus. Este vorba despre un bărbat de 25 de ani din Gorj, adus la București pentru alte teste. Între timp, au fost emise reglementări privind acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină pentrucei care trebuie să stea izolați, iar Click! îți spune cum se acorda.