România Coronavirus. Săteni ieşiţi cu topoare în stradă: „Ce să caute virusul la noi?”

Ultima actualizare:

    Miercuri, 26 februarie, sătenii din comuna argeșeană Nucșoara au ieşit pe stradă cu bâte şi topoare să ceară mutarea centrelor de carantinăFOTO: adevarul.ro
Miercuri, 26 februarie, sătenii din comuna argeșeană Nucșoara au ieşit pe stradă cu bâte şi topoare să ceară mutarea centrelor de carantinăFOTO: adevarul.ro

Săteni ieşiţi cu topoare în stradă. Isteria coronavirusului a ajuns şi în comuna argeşeană Nucşoara, acolo unde autorităţile judeţene au anunţat înfiinţarea a două centre de carantină în care ar urma să ajungă persoanele suspecte de coronavirus.

Miercuri, 26 februarie, sătenii din comuna argeșeană Nucșoara au ieşit pe stradă cu bâte şi topoare să ceară mutarea centrelor de carantină în care ar urma să ajungă persoanele suspecte de coronavirus, scrie adevarul.ro.

Marţi, 25 februarie, autorităţile judeţene au anunţat că au identificat două locaţii care vor fi utilizate pentru a putea caza/izola eventualele cazuri suspecte de infecţii cu noul coronavirus: una la un centru de agrement şi cealaltă în clădirea unei cabane de vânătoare, ambele din comuna Nucşoara.

Miercuri, 26 februarie, localnicii au ieşit cu bâte şi topoare să protesteze faţă de decizia prefectului.

”Se îmbolnăvesc copiii, se îmbolnăvesc bătrânii dacă aduc virusul aici. Ce să caute cu carantina la noi? Să le mute în altă parte”, au strigat, miercuri, sătenii.

Localnicii au fost susţinuţi chiar de primarul comunei, Ion Cojocaru, revoltat şi el că n-a fost consultat la luarea deciziei de transformare a Tabărei din Nucşoara în centru de carantină.

”În primul rând, nu sunt condiţii de cazare, spaţiile sunt improprii pentru activităţi sanitare. Tabara nu este pregatită pentru o asemenea situaţie. Oamenii se tem pe bună dreptate de pericol. Chiar înainte  de a izbucni revolta, eu am fost în audienţă la domnul prefect căruia i-am transmis că e o greşeală să aleagă tabăra din Nucşoara să devină centru de carantină. M-a asigurat că o să mai găsească şi alte locaţii. Am încercat să le spun oamenilor că soluţia nu e să ieşim cu bâte sau să blocăm drumul, ci să discutăm", spune primarul comunei, Ion Cojoraru, citat de adevarul.ro.

Oamenii ameninţau că blochează drumul dacă autorităţile nu se vor reorienta cu centrele de carantină la Nucşoara, așa că au fost trimise forţe de intervenţie. Nu a fost însă nevoie să se şi intervină, pentru că până la sosirea oamenilor legii, spiritele s-au mai calmat.

Citește și:

Coronavirus Tel Verde. Cum poți obține informații despre Covid-19

România Coronavirus. Gorjeanul infectat a fost la o petrecere cu peste 30 de persoane. Școlile din comuna Prigoria, închise

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net