România Coronavirus. Gorjeanul infectat a fost la o petrecere cu peste 30 de persoane. Școlile din comuna Prigoria, închise

Ultima actualizare:

    Autoritățile iraniene susțin că doar 34 de oameni și-au pierdut viațaFoto: AFP
Autoritățile iraniene susțin că doar 34 de oameni și-au pierdut viațaFoto: AFP

Vești îngrijorătoare vin din județul Gorj, acolo unde un tânăr de 25 de ani a fost infectat cu temutul virus ucigaș din China. Acesta a fost la o petrecere organizată de șeful său, împreună cu alte 30 de persoane. El a fost adus la Institutul Matei Balș, iar familia și iubita sa sunt în carantină la domiciliu. Este primul caz infectat cu coronavirus în România.

Sergiu, tânărul gorjean depistat cu coronavirus este din comuna Prigoria, are 25 de ani şi este angajat la o firmă unde italianul infectat cu Covid-19 este patron. El a fost adus, joi dimineață cu un transport special, la Institutul Matei Balș din Capitală unde este deja sub o schemă de tratament. El se afla deja izolat de două zile la domiciliu, unde aștepta rezultatele analizelor trimise la București. Bărbatul face parte din al doilea lot de persoane care sunt suspectate de infecție cu virusul ucigaș din China după ce au luat contact cu Cesare Emenddatori, un om de afaceri italian care a fost în România în perioada 18-22 februarie și s-a întâlnit cu mai multe persoane.

România coronavirus. Gorjeanul a participat la o petrecere organizată de șeful său

 Starea lui Sergiu, aflat în izolare la Institutul Matei Balș, este stabilă, spun surse medicale. În același timp o amplă anchetă epidemiologică are loc în județul Gorj, iar investigația dă rezultate, transmit autoritățile județene. Autoritățile trebuie să afle cu exactitate cu câte persoane a intrat în contact bărbatul de 25 de ani din Prigoria care a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Și asta după ce, acesta a luat parte la un eveniment organizat de șeful său, în urmă cu câteva zile. Informația a venit de la Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria. Ea spune că tânărul infectat locuia cu părinţii şi cu bunicii într-un imobil din satul Dobrana. „În urmă cu câteva zile tânărul a participat la un eveniment, la șeful său, Ovidiu Păsărică, la o petrecere. Din câte știu lucra la o unitate de prelucrare a lemnului ( hala e închiriată de la italian – n.r.). Iubita tânărului se află și ea în izolare, la domiciliu, în Târgu-Jiu. Familia bărbatului este la domiciliu, noi le asigurăm cele necesare, avem poliția acolo”, a spus Iuliana Iliescu. 

Surse oficiale au transmis că 58 de gorjeni sunt izolați la domiciliu, în carantină, iar autoritățile locale au fost nevoite să ia măsuri de prevenire a extinderii infecției.

Prefectul din Gorj, Ion Cristinel Rujan a transmis, joi, că a convocat comitetul județean pentru situații de urgență și a decis suspedarea tututor activităților unde sunt prezente multe persoane în comuna unde locuiește bolnavul cu virusul care dă pneumonia mortală. Cursurile vor fi, de asemenea, suspendate, iar școlile vor fi Persoanele aflate în carantină la domiciliu vor fi supravegheate de polițiști și jandarmi. Acestea vor avea asigurate apă, hrană și  a alte bunuri de primă necesitate.

De asemenea, angajații serviciilor de urgență au obligația de a lucra suplimentar. Medicii de familie din comuna unde a fost depistat primul român infectat cu COVID-19 vor fi convocați, iar angajații serviciilor de urgentă au obligația de „a lucra, la nevoie, ore suplimentare, peste timpul de lucru”.

Italianul Cesare Emenddatori (71 de ani) a aterizat pe 18 februarie pe Aeroportul din Craiova, împreună cu fiul să în vârstă de 10 ani. A mers la o firmă de închirieri mașini de unde a luat un autoturism. S-a dus la socrii în Bîlteni, l-a lăsat acolo pe copil și apoi a plecat în mai multe locuri din Județ, înclusiv Târgu-Jiu, unde s-a întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri. Italianul s-a întors pe 22 februarie în țara sa, iar acolo a luat contact cu alte persoane.  El a fost diagnosticat cu coronavirus și a fost internat la un spital din Rimini. Starea lui este stabilă. Soția sa se află și ea în carantină în Italia. De asemenea, familia din România este izolată la domiciliu.

Deocamdată nu au fost confirmate alte cazuri de infectări în România, iar gorjeanul infectat care se afl[ la Institutul Matei Balș este în stare bună. 

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net