România Coronavirus. 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu

coronavirus-masca-chirurgicala.jpg

coronavirus-masca-chirurgicala
În ultimele 24 de ore, au fost 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, din care 33 la București, cu privire la Coronavirus
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

În ultimele 24 de ore, au fost 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, din care 33 la București, cu privire la Coronavirus. 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, informează Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului. Acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

Linia telefonică TELVERDE pentru Coronavirus

La 24 de ore de când a fost anunțată linia telefonică TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Atenție! Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

România Coronavirus. 182 persoane se află în carantină

Astăzi, 28 februarie, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, informează Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135  de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 33) cu privire la Coronavirus.

De asemenea, conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

În ceea ce privește situația celor șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, aceștia sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună.

Citește și:

Ce trebuie să ştim ca să nu intrăm în panică din cauza coronavirusului

Coronavirus România. 10 sfaturi din partea Ministerului Sănătății

Loading...

Citește și

  • coronavirus la microscop

    Coronavirus în România încă nu există, însă este o chestiune de timp până când vom auzi despre prima persoană bolnavă. Până atunci, autoritățile iau toate măsurile pentru prevenirea apariției virusului pe teritoriul țării. Astfel, persoanele care se întorc cu avionul din Italia fie sunt plasate în carantină, fie li se recomandă izolarea la domiciliu pentru 14 zile. Iată ce înseamnă mai exact aceste măsuri și care sunt persoanele vizate.

  • Coronavirusul se extinde rapid

    Coronavirusul a reușit să îi sperie foarte tare pe români. Pentru că simptomele infecției sunt pseudo-gripale, cu febră, tuse și dureri de cap, mulți nu își dau seama dacă sunt contaminați sau nu. Este important de știut că această boală este extrem de contagioasă și respectarea cu strictețe a regulilor de igienă pot ajuta în prevenirea bolii

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1