România a avut cândva 3.000 de kilometri de autostradă ...

Ultima actualizare:
Proiectul lui Ceauşescu
Proiectul lui Ceauşescu

Această reţea de autostrăzi s-au aflat numai pe hârtie în proiectele lui Ceauşescu. În realitate s-au construit doar 10%. Informaţia a fost publicată de cotidianul „The Economist”.

„Ţara a avut odată peste 3.000 de kilometri de autostradă. Pe hârtie, de fapt, proiectaţi la ordinele lui Nicolae Ceauşescu, fostul conducător comunist al ţării. Cu greu s-a construit o zecime. Comparaţi cu ţara vecină Ungaria, mai puţin de jumătate suprafaţa României, care se mândreşte cu peste 1.100 de kilometri de autostradă", potrivit The Economist.

Spre exemplu, lucrările la Autostrada Soarelui (în lungime de 255 de kilometri) au început cu peste 30 de ani în urmă. Cele mai dificile segmente, construcţia de poduri şi viaducte, au fost finalizate în 1987. Recent, încă 21 de kilometri din A2 au fost finalizaţi în iulie.

„Ce nu a mers bine? Vinovaţii evidenţi sunt încetinirea economică şi lipsa investiţiilor. Adăugaţi la această combinaţie un amestec de corupţie a subcontractorilor care încearcă să reducă la minim respectarea normelor de siguranţă, proceduri legale ineficiente în privinţa exproprierilor şi conflictele dintre politicieni", mai scrie în articol.

Cei de la The Economist mai dau şi exemplu „scumpa” Autostradă Transilvania pentru care s-au achitat miliarde în schimbul a unei mici porţiuni date în folosinţă.


    Proiectul lui Ceauşescu
Proiectul lui Ceauşescu

foto - Viziunile din 1996

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net