Români, a început numărătoarea inversă! Cea mai mare eclipsă totală de lună din acest secol, va avea loc pe 27 iulie

eclipsa-luna-iulie-9107.jpg

Cu ocazia Eclipsei totale de Lună, astronomii spun că vor putea fi văzute detalii fascinante de pe acest corp astronomic

O săptămână! Atât a mai rămas până la unul dintre cele mai fascinante fenomene care se petrec pe cer, în 2018! Este vorba de cea mai lungă eclipsa totală de Lună din secolul 21, care va dura 103 minute și ce este cel mai frumos, este că se va vedea din România

Astronomul Adrian Bruno Șonka, șeful Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Capitală a dat detalii pentru Click!

”Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei totale de Lună are loc la ora 23.22”, ne-a declarat Adrian Bruno Șonka.

Este o întâmplare la care trebuie să participați pentru că este un lucru rar, de povestit și nepoților. Eclipsa de Lună va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice cunoscute în popor drept ”Luna sângerie”. Eclipsa totală de lună va fi însoțită de fenomene care vor dura șase ore. Ea va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie (în funcţie de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan și provoacă o eclipsă lunară extinsă.

Eclipsa este vizibilă din Oceanul Indian, Africa, Asia Centrală și de Sud-Est, Australia, America de Sud și Europa.

În zilele următoare specialiștii români în astronomie o să explice pentru Click! ce înseamnă acest fenomen rar despre care sute de ani s-a spus că aduce boli, ghinion și necazuri

Loading...
 
 

Citește și

  • „Mă uitam la televizor, când am simţit fotoliul cum se mişcă. M-am uitat la lustră şi mi-am dat seama că e cutremur”, ne-a povestit Mariana, care şi-a luat copilul în braţe şi a fugit sub tocul uşii. Mulţi bucureşteni care se aflau acasă, sâmbătă la ora 22.52, au tras o sperietură zdravănă când un seism de magnitudine 4,8 s-a produs în Vrancea.

  • Sute de timişoreni au urmărit la Observatorul Astronimic cum s-a ascuns luna după Terra. Fenomenul astronomic este considert unul spectaculos pentru public, dar mai puţin interesant pentru oamenii de ştiinţă.