Romani Criss acuză – primarul din Jibou a snopit în bătaie un rrom. Vezi aici poze cu bărbatul bătut

Ultima actualizare:

Robert Vaszi, preşedintele filialei Sălaj a Asociaţiei Romani Criss, susţine că un bărbat de etnie rromă, din Jibou, a fost bătut cu bestialitate de Eugen Bălănean,  primarul oraşului.

Electrocutat şi călcat în picioare

„Adrian Lăcătuş, de 30 de ani,  a fost prins de primar în timp ce cosea iarbă pentru cal, de pe o păşune din apropierea Jiboului. Supărat pe rromi, care cresc cai fără a avea teren, şi obişnuiesc să fure iarbă de pe proprietăţile jibouanilor, primarul, împreună cu doi poliţişti comunitari, a sărit asupra rromului, i-au dat cu spray paralizant şi l-au imobilizat cu un aparat cu electroşocuri, după care edilul l-a lovit cu o bară de fier, folosită pentru prinderea câinilor vagabonzi. Rromul a primit şi mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele. Incidentul a avut în seara zilei de joi, 19 mai.

image

Prespusa victimă spune că primarul a lovit încă un rrom, care se afla la cosit iarbă pentru cai, în aceeaşi zonă, din apropierea oraşului Jibou. Reprezentanţii Romani Criss au adus şi un certificat medico legal, eliberat a doua zi după agresiune, în care se menţionează că „Adrian Lăcătuş prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovirea cu un obiect dur”, iar victima ar necesita între şase şi şapte zile de îngrijiri medicale.

image

Bălănean respinge acuzaţiile

Primarul Jiboului respinge categoric acuzaţiile celor de la Romani Criss şi spune că nu l-a agresat pe Lăcătuş, dar recunoaşte că în Jibou există o problemă între proprietarii de terenuri şi comunitatea de rromi. Mai mult, Bălănean îşi aminteşte că în seara zilei de 19 mai a trimis chiar el un echipaj al poliţiei comunitare pe păşunea de lângă oraş, pentru că fusese anunţat că acolo sunt rromi, care fură iarbă pentru cai. Întâmplarea face ca rromii să fi fost prinşi de poliţişti chiar pe terenul primarului, care are 60 de ari de lucernă.

„De bătut nu i-a bătut nimeni, iar eu nici măcar n-am fost acolo. Adevărul e că rromii devastează culturile agricole ale oamenilor. Şi mie mi-au distrus cultura de lucernă. Când au ajuns poliţiştii comunitari la faţa locului, rromii au luat-o la fugă, în căruţă”, spune Bălănean.

În privinţa leziunilor constatate de medicul legist, Bălănean spune că acestea au apărut din cauza unui accident. „Rromii fugeau cu căruţa, urmăriţi de poliţiştii comunitari,  iar la un moment dat, s-au răsturnat într-o râpă. Probabil că în urma căzăturii s-au rănit”, explică primarul de Jibou.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net