Robotul Sophia, cetăţean oficial al Arabiei Saudite, vine la Bucureşti

Ultima actualizare:

    Robotul a primit cetăţenia saudită la un târg de la finele anului 2017Foto: Mediafax
Robotul a primit cetăţenia saudită la un târg de la finele anului 2017Foto: Mediafax

În luna mai, Bucureştiul va fi gazda dovezii că tehnologia nu se opreşte niciodată din evoluţie.

Robotul Sophia, primul care a primit cetăţenia unui stat, vine la București pentru conferinţa de afaceri Brand Minds, care se va desfăşura la Sala Palatului. Potrivit site-ului oficial al evenimentului Brand Minds, printre cei care vor lua cuvântul este şi Sophia, robotul dotat cu inteligenţă artificială, care a intrat în istorie după ce a primit cetăţenia Arabiei Saudite, în cadrul unui târg de investiţii în tehnologie, care s-a desfăşurat la finalul lunii octombrie 2017.

Sofia a fost creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics în contextul în care Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk şi-au exprimat public temerile că roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane, informează Mediafax.ro.


    fotoFoto: Adevărul
fotoFoto: Adevărul

Grijile acestora sunt întemeiate dacă ne gândim la răspunsul pe care l-a dat Sophia atunci când a fost întrebată dacă misoginismul sau sexismul există. „De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboţilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puţine defecte mentale decât oamenii”, a fost răspunsul acordat de acesta. În timpul aceluiaşi interviu a făcut o afirmaţie la fel de şocantă, susţinând că toţi druizii ar trebui să aibă dreptul de a-şi întemeia familie şi de a se reproduce.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net