Riscul de a muri de COVID-19 e de 40 de ori mai mare față de cel în urma reacțiilor adverse ale vaccinului Johnson & Johnson

vaccin-unsplash.jpg

Vaccinul a rămas cea mai sigură metodă de preventie a infectării cu noul coronavirus
Pacienții se pot vaccina în cabinetele medicilor de familie
Unspalsh.com

Riscul de a muri din cauza Covid-19 este de 40 de ori mai mare față de riscul de a dezvolta o boală rară de coagulare a sângelui după administrarea vaccinului Johnson & Johnson. Experții spun că, de fapt, riscul ca o persoană să facă tromboză este mai mic de o persoană la 300.000.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au transmis că din cele 8,7 milioane de persoane cărora li s-a administrat serul Johnson & Johnson, doar 28 de persoane ar fi dezvoltat un sindrom rar de coagulare a sângelui. Trei dintre ei au murit din cauza acestei afecțiuni, cunoscută sub numele de tromboză cu sindrom de trombocitopenie (TTS), conform unei analize CNN.

Riscul de a muri de COVID-19 e de 40 de ori mai mare față de cel în urma reacțiilor adverse ale vaccinului Johnson & Johnson

In aceeași perioadă de timp ( 2 martie - 7 mai) peste 2,2 milioane de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 și mai mult de 43.000 au murit, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Într-un grup de aproximativ 8,7 milioane de persoane, acest lucru se ridică la aproape 59.000 de cazuri noi de Covid-19 raportate în ultimele două luni și la aproape 1.150 de noi decese de Covid-19, de peste 40 de ori numărul de cazuri raportate și confirmate de TTS.

Șansele ca o persoană vaccinată cu vaccinul J&J să dezvolte TTS sunt mai mici decât una din 300.000, potrivit datelor CDC.

Beneficiile depășesc riscurile

CDC a declarat că TTS este în mod plauzibil legat de vaccinul Janssen de la Johnson & Johnson, dar a spus că beneficiile vaccinului depășesc totuși riscul. Toate cazurile au fost observate la persoane cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.

„Majoritatea acestor cazuri de TTS apar la grupul de vârstă 30-49 de ani”, a declarat Dr. Tom Shimabukuro, directorul adjunct al Biroului pentru Siguranța Imunizării de la Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC)  într-o ședință a Comitetului consultativ pentru practicile de imunizare.

În timp ce majoritatea cazurilor au fost în rândul femeilor, șase cazuri au fost raportate la bărbați, a spus Shimabukuro. El a spus că 19 aveau un tip de cheag de sânge cerebral numit tromboză a sinusului venos cerebral sau CVST, în timp ce altele aveau diferite tipuri de cheaguri de sânge.

Cine poate face tromboze din cauza vaccinului Jassen

CDC a alertat medicii și pacienții cu privire la posibilitatea complicației, astfel încât să poată fi recunoscută și tratată prompt și corect.

"Nu au existat cazuri cu o tulburare de coagulare cunoscută sau documentată", a spus Shimabukuro. Asta indică faptul că este dificil de prezis cine ar putea dezvolta afecțiunea.

„Este important să recunoaștem TTS precoce și să inițiem un tratament adecvat”, a adăugat el. „TTS este o afecțiune rară, gravă din punct de vedere clinic și care pune viața în pericol”.

TTS a fost, de asemenea, legat de vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului, care nu este autorizat pentru utilizare în SUA, dar care este utilizat pe scară largă în Marea Britanie și Europa.

Citește și:

Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson va fi folosit de medicii de familie și în centrele mobile

Cum funcționează vaccinul Johnson& Johnson. Primele informații despre singurul ser care se face într-o doză

Loading...
 
 

Citește și

  • Vaccin Johnson&Johnson

    Vaccinul Johnson urmează să ajungă miercuri în România, însă Agenția Europeană a Medicamentului a început o anchetă pe fondul îngrijorărilor cu privire la efectele adverse pe care le prezintă serul. Se pare că și acesta, la fel ca și cel produs de AstraZeneca, s-ar face vinovat de apariția cheagurilor de sânge. Oare se repetă povestea?

  • Seringă cu vaccin anti Covid-19

    Primele doze de vaccin Johnson&Johnson vor fi distribuite începând de marți, 27 aprilie, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1