Risc de contaminare. Unde se aruncă măștile de protecție și mănușile folosite

Ultima actualizare:

    Măștile de protecție sunt purtate obligatoriu de români
Măștile de protecție sunt purtate obligatoriu de români

Toți românii sunt obligați să poarte mască de protecție în spații închise, iar cei care lucrează cu publicul trebuie să aibă și mănuși. Iată unde le aruncăm după folosire ca nu cumva să-i contaminăm pe cei jur din jurul nostru și mai ales pe angajații care sortează gunoiul!

Masca de protecție se poartă cel mult patru ore și se schimbă, iar mănușile ar trebuie să fie aruncate după fiecare client, dacă vorbim despre angajații din industria Serviciilor, sau imediat după ce coborâm, spre exemplu, dintr-un autobuz.

Astfel că pubelele stradale sunt pline de asemenea obiecte. În mod normal, masca și mănușile ar trebui puse într-o pungă care se sigilează și aruncate la gunoi, acasă.

Cei de la firmele de salubritate se plâng de faptul că mulți aruncă măștile și mănușile de protecție în pubelele destinate gunoiului reciclabil, iar cei care sortează riscă să se cotamineze.

Măștile a ajuns să fie aruncate și în lacuri
Măștile a ajuns să fie aruncate și în lacuri

Sunt și cazuri când măștile sunt aruncate pe jos sau chiar în lacuri. O adevărată bombă ecologică!

„Facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși, să nu procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri. Măștile de protecție și mănușile folosite, trebuie aruncate în pubela destinată colectării deșeurilor reziduale”, a atras atenția directorul unei firme de salubritate din Sibiu. 

Și operatorii de salubritate din București avertizează că aruncarea măștilor și mănușilor la gunoi reciclabil poate pune în pericol sănătatea muncitorilor de la stațiile de sortare.

Mășitle de protecție și mănușile se aruncă acasă într-o pungă sigilată

„Măștile pentru față, mănușile și orice alte PPE nu sunt reciclabile. La stația de sortare tot găsim asemenea deșeuri amestecate. Suntem nevoiți să le redirecționăm către incinerare sau depozitare. O veste proastă pentru calitatea reciclării, dar mai important este că ar putea prezenta un risc pentru sănătatea echipajelor de colectare și a persoanelor care lucrează în centrele de sortare și procesare. Vă rugăm, puneți-vă măștile de față și mănușile utilizate în pubela pentru gunoi menajer și numai acasă, nu utilizați coșurile pentru deșeuri stradale”, arată reprezentanții unei firme de salubritate din București, citați de Digi 24.

Potrivit ghidului prezentat pe pagina Spitalului Militar de Urgență Carol Davila din București, măștile de unică folosință trebuie aruncate după o singură utilizare.

Odată scoase de pe față, ele se bagă într-o pungă de plastic, care trebuie să fie apoi securizată printr-o închidere corespunzătoare.

Dar măștile pot fi refolosite după o sterilizare corectă.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cum-afecteaza-mastile-de-protectie-pielea-fetei-medicii-avertizeaza

https://www.click.ro/news/national/mastile-de-protectie-8-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stie-toata-lumea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net