Rică Răducanu: «Muream dacă nu mă operau de urgenţă»

Ultima actualizare:
Gabi Firea, alături de echipa de medici care s-a ocupat de sănătatea ei
Gabi Firea, alături de echipa de medici care s-a ocupat de sănătatea ei

Rică Răducanu a fost externat vineri, de la Spitalul Clinic Colentina, unde i s-a pus diagnosticul de adenom de prostată cu retenţie urinară. A fost operat de şeful secţiei de Urologie, medicul Victor Cauni, iar intervenţia a fost una reuşită, însă a scăpat ca prin urechile acului. ”Puteam să mor, medicii ziceau că nu am nimic şi mă trimiteau acasă”, a declarat pentru Click! Rică Răducanu!

Relaxat, glumeţ, cu zâmbetul pe buze, de parcă nici nu ar fi trecut printr-o operaţie chirurgicală delicată: adenom de prostată cu retenţie urinară. Aşa a ieşit pe poarta Spitalului Clinic Colentina Rică Răducanu, vineri, 28 iunie.

Şi nu oricum, ci la volanul maşinii sale, fără să fie însoţit de vreun membru al familiei, semn că pericolul a trecut şi că totul este în regulă. După un ultim control amănunţit, medicul urolog Victor Cauni i-a făcut foaia de externare, apoi i-a strâns mâna pacientului său celebru şi l-a mai invitat în cabinetul său abia peste o lună.

Rică Răducanu a vorbit cu Click! despre această cumpănă din viaţa lui şi ne-a spus cum a reuşit să fenteze din nou moartea, la cei 73 de ani ai săi.

”Am stat zece zile în spital. Poate părea o operaţie banală, dar credeţi-mă că am văzut moartea cu ochii. Dacă nu mă opera domnul doctor Victor Cauni, puteam să mor. Se blocaseră căile renale şi se ducea urina în sânge. Înainte mai fusesem pe la alţi medici cu această problemă a mea, şi toţi mă trimiteau acasă ”du-te, nea Rică, că n-ai nimic, nu e de operat”, aşa ziceau. Bine că l-am găsit pe omul ăsta că nu mai eram viu. Mi-a dat tratament, sunt acasă, mă simt bine, iar peste o lună merg la control. Nu am voie să beau, am regim”, a declarat pentru Click! Rică Răducanu.

Pe data de 19 iunie, fostul mare fotbalist a ajuns în unitatea spitalicească cu dureri groaznice în zona inghinală şi imposibilitate de micţionare. Atunci, şeful secţiei de Urologie, medicul Victor Cauni, a decis să îl opereze imediat.

Iată  că acest pericol a trecut, însă alte probleme de sănătate nu-i dau pace lui nea Rică. În special cele de la picioare, din cauza cărora a tot stat prin spitale, însă din păcate, pentru acestea nu mai există rezolvare.

”Efortul din anii pe care i-am petrecut pe teren şi-au spus cuvântul. Picioarele mă dor foarte tare şi, din păcate, nu e leac pentru asta. Nea Oprescu mi-a zis: ”nea Rică, doar la morgă îţi mai revii din asta”. Ce să zic, m-am împăcat cu ideea, nu am ce face”, ne-a mai spus Rică Răducanu.   

Rică Răducanu are probleme și cu inima

În 2006, Rică Răducanu a fost internat la Spitalul CFR 2 din cauza unui accident vascular cerebral, provocat de un cheag de grăsime depus pe o venă, din cauza colesterolului ridicat. 

Câteva luni mai tâziu, Rică Răducanu, fosta mare glorie a Rapidului, a fost internat la Spitalul Militar Central, cu probleme de inimă. 

Acesta a fost anesteziat total, timp în care medicii i-au făcut investigații speciale, o coronarografie. I s-a administrat un tratament și i s-a recomandat repausul. Și respirația i-a dat bătăi de cap fostului sportiv.  

”Din cauza loviturilor și a plonjoanelor. Mulți mi-au dat cu piciorul în nas, mi-au rupt toată partea asta și nu respir deloc pe aici. Apoi am avut probleme cu gâtul, cu lovituri la cap, peste tot și mi-a zis că trebuie să vin, că s-ar putea să mor în somn”, a spus în urmă cu câțiva ani acesta.  

Gabriela Firea, operată pentru a treia oară la colon

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost operată vineri, 28 iunie, la Spitalul Dr. Ioan Cantacuzino din București. Este a treia intervenție la colon pe care o suportă șefa Bucureștiului.

”Am trecut cu bine de ultima intervenție chirurgicală pentru remedierea unei afecțiuni a colonului! Totul a decurs fără nici un fel de complicaţii, iar acum sunt supravegheată postoperatoriu”, a declarat sâmbătă 29 iunie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 


    Gabi Firea, alături de echipa de medici care s-a ocupat de sănătatea ei
Gabi Firea, alături de echipa de medici care s-a ocupat de sănătatea ei

Interventia a fost realizată de o echipă de medici alcătuită din managerul Spitalului Cantacuzino, conf. dr. Iulian Brezean – doctor în științe medicale, directorul medical dr. Sorin Petrea - medic primar chirurgie generală, dr. Eduard Catrina - medic primar chirurgie generală, dr. Mihaela Vilcu - medic primar chirurgie generală și dr. Iulia Grigore - medic specialist ATI. 

Până acum, Gabriela Firea a fost operată laparoscopic la același spital întâi pentru ocluzie intestinală și apoi pentru afecțiuni ale colonului. Ea a efectuat și investigații multiple la Londra pentru a depista ce se întâmplă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net