Rezultatul ședinței CEx. Victorie pentru Liviu Dragnea, care rămâne în fruntea PSD

liviu_dragnea.jpg

Liviu Dragnea rămâne la șefia PSD, după rezultatul votului ședinței CEx
Foto: Arhivă personală
Citeste tot despre: 

Vineri, 21 septembrie, a avut loc ședința Comitetului Executiv al PSD ( CEx), care a durat câteva ore bune, și care urma să decidă soarta Partidului Social Democrat. Deși inițial se credea că această adunare nu va avea niciun deznodământ, Liviu Dragnea a câștigat bătălia în PSD și rămâne, astfel, președintele partidului în continuare.

Modul dictatorial în care Liviu Dragnea conduce partidul, dar și căderea drastică în sondaje a acestuia, i-a împins pe greii social-democraților să ia atitudine. Președintele PSD București, Gabriela Firea, dar și vicepreședinții Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu au cerut ca liderul lor să facă un pas în spate. Vineri, 21 septembrie, s-au întrunit cu toții în cadrul Comitetului Executiv PSD (CEx), unde au avut loc discuții aprinse.

Firea și Olguța Vasilescu s-au certat iar surse adevarul.ro spun că au existat chiar și jigniri, în timp ce Paul Stănescu i-a reproșat lui Liviu Dragnea că are doar 7% în sondaje. După aproape opt ore de dezbateri, s-a trecut la vot, iar Liviu Dragnea a ieșit învingător: 59 au votat pentru acesta, 8 au fost contra sa, iar el s-a abținut. Potrivit hotnews.ro, Liviu Dragnea ar fi promis în timpul negocierilor cu fiecare în pare  funcții de miniștri și locuri pe lista pentru europarlamentare pentru cei care îl vor susține. Răzvrătiții din PSD au spus clar nu au de gând să demisioneze din partid, în timp ce vicepremierul Paul Stănescu se așteaptă să fie remaniat.

 

Loading...

Citește și

  • dragnea maior coldea

    Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi pentru a tranşa disputele apărute în partis ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia a lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea care îi are printre semnatarri pe Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, ar fi asumată de până la 30 de lideri din CEx. Ţuţuianu spune că şi 50 de parlamentari ai partidului ar fi semnat-o, iar deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru afirmă că 80 de deputaţi susţin demersul.

  • Cu jumătate de oră înainte de începerea ședinței Comitetului Executiv al PSD, unde se decide soarta președintelui Liviu Dragnea, acesta pare a fi sigur de victorie. Mai mulți lideri de organizații importante au făcut declarații de dragoste la adresa șefului partidului. Printre ei Marian Oprişan, președintele PSD Vrancea, Dumitru Buzatu președintele organizației Vaslui și Doina Pană liderul organizațiilor din nord-vest

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1