Rezultatul controalelor la alimente. Suntem sau nu coșul Europei?

Ultima actualizare:

    Și Click! a făcut un astfel de experiment. Horia Vîrlan, Ioana Petric, Andreea Nicolae şi Bogdan Nicolai au degustat şi comparat produse cumpărate din Germania şi România
Și Click! a făcut un astfel de experiment. Horia Vîrlan, Ioana Petric, Andreea Nicolae şi Bogdan Nicolai au degustat şi comparat produse cumpărate din Germania şi România

Scandalul alimentelor de mâna a doua i-a făcut pe reprezentanții Ministerului Agriculturii să înceapă un control amplu la rafturi. Timp de o săptămână, aceștia au verificat calitatea produselor importate din UE, iar astăzi vor anunța rezultatele.

Echipe mixte ale Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Ministerului Agriculturii au verificat calitatea produselor alimentare vândute de firme din UE în magazinele din România.

Acțiunile de control au fost demarate în București, după ce scandalul alimentelor de proastă calitate a luat amploare în câteva state din estul Europei.

”Controalele au fost demarate mai demult şi ele vor continua şi în perioada următoare. Sunt grupe de lucru formate din specialişti, care controlează într-o independenţă totală vizavi de autorităţi, prelevează probe, fac analize, iar pe 10 aprilie va fi un prim răspuns pe această temă. Comisia constituită din specialiştii celor trei instituţii vor comunica opiniei publice ceea ce au găsit până acum”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Ungurii și slovacii, primii care au făcut teste

La începutul lunii trecute, Slovacia şi Ungaria au susţinut că produsele alimentare vândute în Europa Centrală au o calitate inferioară comparativ cu produsele cu etichete similare comercializate în alte ţări şi au cerut, la un summit organizat pe 9 martie, ca UE să denunţe acest dublu standard.

Din cele 22 de produse testate, slovacii au constatat mari diferenţe de calitate în zece cazuri, respectiv produse lactate, băuturi, un produs pe bază de peşte, un condiment, un desert pe bază de ceai şi diferenţe mai mici în cazul a trei produse pe bază de carne.

De asemenea, la finele lunii februarie, autorităţile de la Budapesta au criticat faptul că Nutella, băutura răcoritoare Coca Cola, ciocolata pudră Nesquick sau sosul de paste Knorr au o calitate inferioară în Ungaria comparativ cu Austria.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net