Rezultatele finale după contestaţii la Evaluarea Naţională 2018 au fost afișate

Ultima actualizare:

    Sâmbătă, 23 iunie, au fost afișate rezultatele la contestații Evaluarea națională 2018
Sâmbătă, 23 iunie, au fost afișate rezultatele la contestații Evaluarea națională 2018

Emoțiile au luat sfârșit pentru cei care au contestat rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2018, căci notele finale au fost afișate și pot fi consultate accesând platforma online a Ministerului Educației: evaluare.edu.ro. Absolvenții de gimanziu mai au de depășit o etapă importantă, căci urmează admiterea la liceu.

Rezultatele au fost mai slabe decât în anul 2017, materia care i-a pus în încurcătură pe mulţi dintre elevi fiind Matematica.

În 19 iunie, 104.972 de absolvenți de gimnaziu au aflat că au luat note de trecere la Evaluarea națională. Dintre aceștia, 319 au luat note maxime (53 în Capitală). Însă nu toți au fost mulțumiți de notele primite și au contestat rezultatele.

Sâmbătă, 23 iunie, la ora 12.00, au fost afișate la avizierele școlilor rezultatele după contestațiile depuse de 23.761 de părinți. Au fost contestate 12.372 de lucrări la Limba și literatura română, 10.958 la Matematică și 431 de note la proba în limba maternă. Nota obținută după contestații va fi cea finală.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Media de la Evaluarea națională este foarte importantă pentru admiterea la liceu: contează 80% din media de admitere, iar restul de 20% va fi media generală din gimnaziu.

Urmează o perioadă foarte importantă: completarea fișelor de înscriere la admiterea la liceu, iar repartizarea computerizată se va face la data de 9 iulie. Părinții au avut parte de consiliere din partea profesorilor din școli.

Repartizarea computerizată la liceu 2018

Examenul de Evaluare națională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Repartizarea computerizată se va face la data de 9 iulie, în funcţie de media de admitere obţinută şi de opţiunile făcute pe fişa de înscriere la admiterea la liceu. Pentru liceele din filiera vocaţională - profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic - precum şi pentru Liceul Waldorf, specializarea filologie, s-au organizat probe de aptitudini în luna mai.

La Evaluarea națională din 2018 nu s-au înscris sau nu s-au prezentat la probe, circa 65.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a. Ei vor continua să studieze în clasa a IX-a, care este obligatorie, și vor fi repartizați la licee mai puțin căutate, în funcție de media din gimnaziu și de opțiunile lor. La fel se va proceda și cu cei care obțin note mai mici de 5.00 la Evaluarea națională.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net