Rezultate Bacalaureat 2017: Miercuri se afișează notele finale

Ultima actualizare:

    Rezultatele examenelor de Bacalaureat vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației
Rezultatele examenelor de Bacalaureat vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației

Rezultatele examenelor de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2017 se vor afișa miercuri, 5 iulie, pe site-ul Ministerului Educației, până în ora 16:00.

Rezultate Bacalaureat 2017. Emoții mari pentru elevii care au susținut examenele de bacalaureat în iunie-iulie 2017. Aceștia așteaptă cu sufletul la gură rezultatele muncii depuse de-a lungul celor patru ani de studiu, rezultate care ilustrează, mai mult sau mai puțin, cunoștințele acumulate în liceu.

Rezultate Bacalaureat 2017.Notele obținute sunt cu atât mai importante cu cât vor avea un cuvânt de spus la admiterea în învățământul superior, mai ales la profilurile care nu organizează concurs de intrare la facultate. Miercuri, 5 iunie, rezultatele Bac 2017 vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației.

Sesiunea bacalaureatului 2017 a început pe 6 iunie, cu probele orale și competențele digitale, și s-a încheiat pe 30 iunie, cu proba la alegere a profilului și specializării. Tot miercuri, după aflarea rezultatelor, se vor putea depune și contestațiile, în cazul în care elevii nu vor fi mulțumiți de nota finală, iar rezultatele acestora se vor afla luni, 10 iulie.

În urma contestațiilor, nota se poate modifica, după caz, prin creșterea sau descreșterea celei inițiale. Nota comisiei de contestații este cea finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

La probele scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidați din toate promoțiile. Ca și la Evaluarea Națională, lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât în cele în care au avut loc probele.

Rezultate Bacalaureat 2017: Cerințe

Potrivit Ministerului Educației Naționale, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea, precum şi obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2017 au obţinut media 10 primesc diplomă de merit. De asemenea, absolvenţii care obţin 10 la examenul de bacalaureat vor avea acces gratuit la festivalurile Neversea din Constanţa şi Untold de la Cluj-Napoca.

Sesiunea a doua a bacalaureatului 2017 începe pe 21 august.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net