Rezultate Bacalaureat 2016 / Singurul elev buzoian cu 10 la BAC merge la Oxford

Ultima actualizare:

    Singurul absolvent din Buzău care a luat 10 la BAC pleacă în AngliaFoto: Arhiva Click!
Singurul absolvent din Buzău care a luat 10 la BAC pleacă în AngliaFoto: Arhiva Click!

Robert Mihai Neagu este singurul elev din Buzău care a obținut media 10 la Bacalaureat 2016. Deși a avut de trecut probe grele, precum matematica sau fizica, adolescentul s-a mobilizat foarte bine și a reușit o adevărată performanță.

Așa cum ne-am obișnuit, mulți tineri promițători aleg calea străinătății imediat după ce termină cu "examenul maturității". Asta are de gând și buzoianul Robert Mihai Neagu, care a stat de vorbă cu cei de la news.ro și le-a povestit despre cum au decurs probele pentru el și despre ceea ce alege mai departe. Universitatea Oxford este prestigioasa unitatea de învățământ superior unde băiatul a fost admis încă de la începutul anului, singura condiție fiind aceea de a obține minimum media 9 la BAC.

”Să fiu sincer nu este un examen deosebit de greu dacă ai un minimum de cunoştinţe. De luat, nici nu se pune problema. Este dificil să obţii note foarte mari şi din pricina stresului, pentru că este o săptămână destul de încărcată, chiar o lună, cu perioada de pregătire. Apoi, mai este româna, la care este foarte subiectivă corectarea şi nu prea poţi să te apreciezi cu exactitate. La matematică nu a fost nevoie decât să recapitulez pentru că aveam cunoştinţe destul de solide, la fizică aveam o bază bună zic eu si am recapitulat, iar la română am învăţat că asta este. Acum eu ştiam ce am făcut la mate şi fizică erau baremele îţi puteai face o idee, dar la română eram mulţumit de ceea ce am făcut, dar nu bănuiam că iau 10. Eu am ales să merg la Oxford pentru că vreau să mă autodepăseşc. Ce voi face după nu ştiu. Merg acolo studiez şi apoi o să văd dacă rămân mai departe sau mă întorc în ţară ”, a spus Robert Mihai Neagu, după ce a văzut media cu care a promovat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net