Rezultate Bacalaureat 2016 / S-au depus peste 40.000 de contestații

Ultima actualizare:

Sentimente diverse au ieșit la lumină după ce s-au afișat rezultatele primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2016. În timp ce unii absolvenți au țopăit de bucurie și au și plecat în vacanță, alții și-au șters lacrimile și s-au grăbit să depună contestații, doar-doar vor avea noroc să li se mărească notele.

Nu mai puțin de 44.399 de contestații au fost depuse de cei care au trecut prin "examenul maturității" în sesiunea iunie-iulie 2016, după afișarea primelor rezultate ale Bacalaureatului, conform Ministerului Educației, citat de Mediafax. Cele mai multe rezultate contestate au fost la Limba și literatura română.

Potrivit Ministerului Educației, "din totalul celor 44.399 de contestaţii, cele mai multe vizează lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română: 18.466. La proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 13.430 de contestaţii, iar la proba la alegere a profilulului şi specializării, 12.032 de contestaţii. Pentru proba scrisă la Limba şi literatura maternă au fost depuse 471 de contestaţii. În medie, au fost contestate 11% din totalul lucrărilor elaborate la aceste probe".

Rata de promovabilitate Bacalaureat 2016. Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 este de 66,7 %, cu 0,3 mai mare decât procentul de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net