Rezultate alegeri locale 2016: cererea USB de renumărare a voturilor, respinsă de BEC

Ultima actualizare:

    Partidul lui Nicușor Dan a cerut renumărarea voturilor în Sectorul 1
Partidul lui Nicușor Dan a cerut renumărarea voturilor în Sectorul 1

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secţii din sectorul 1 al Capitalei, subliniind că în acestea ''s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule şi cele pentru candidata USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cererea Uniunii Salvaţi Bucureştiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secţii din sectorul 1 a fost respinsă marţi seara (7 iunie) de Biroul Electoral de Circumscripţie.

"Cu unanimitate de voturi s-a hotărât de Biroul de circumscripţie al sectorului 1 respingerea ca neîntemeiată a solicitării USB de renumărare a voturilor", a declarat preşedintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian, conform Agerpres.

Candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câştigat în secţiile de votare în care partidul a avut observatori la alegerile locale 2016, dar a pierdut în celelalte, a precizat, luni (6 iunie), Nicuşor Dan, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

„Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secții. Am avut delegați în 126 de secții. În ele Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secție pentru noi). Nu am avut delegați în 36 de secții. În acestea PSD a câștigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secție în defavoarea noastră)”, a scris liderul USB.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieșirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) — 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianța PSD+UNPR) — 30,5%, însă luni dimineață situația s-a modificat, Clotilde fiind devansată de pesedistul Daniel, cu 31,13%, ea reușind să acumuleze, în cele din urmă, doar 28,75% din voturi.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net