Revoltător! Un primar din Botoșani a pierdut alegerile, dar și-a făcut 35 de rude și prieteni cetățeni de onoare

Ultima actualizare:
Sătenii au ales alt primar
Sătenii au ales alt primar

Situație incredibilă într-o comună din nordul țării! Primarul din Dimăcheni (Botoșani) și-a recompensat toți apropiații și foștii susținători cu titlul de cetățean de onoare, în ultima ședință de Consiliu Local. Nu mai puțin de 35 de persoane au primit această distincție.

În ultima ședință de Consiliu Local, convocată săptămâna trecută, fostul edil Ștefan Cojocaru a acordat nu mai puțin de 35 de titluri de cetățean de onoare, în special apropiaților și consilierilor locali. Disticția acordată prevede că beneficiarii vor fi scutiți de anumite taxe și impozite. Secretarul comunei a sesizat  Prefectura, întrucât mărinimia fostului primar are iz de ilegalitate, scrie adevarul.ro.

Localitatea, fără canalizare și fără drumuri

Dimăcheni este una dintre cele mai sărace comune din țară. Sătenii trăiesc nu au apă, canalizare, drumuri sau dispensare. În schimb, comuna s-a umplut de cetățeni de onoare. După ce a pierdut alegerile locale, Ștefan Cojocaru, care a fost primar timp de 20 de ani, s-a gândit să-și recompenseze foștii colaboratori într-un mod scandalos. 

Comuna Dimăcheni nu are drumuri asfaltate
Comuna Dimăcheni nu are drumuri asfaltate

Consilieri locali, un clopotar și foști funcționari din primărie

”Am recompensat 35 de persoane, care au avut o contribuție în comună. Eu doar am propus, Consiliul Local a aprobat”, se justifică Ștefan Cojocaru. Printre cei care au primit titlul de cetățean de onoare se află patru consilieri locali (din nouă, câți are comuna), asistente medicale, ingineri pensionari, foști salariați din Primărie, dar și clopotarul bisericii din Dimăcheni.

Ștefan Cojocariu consideră că toți acești oameni au meritat distincția, care de obicei este acordată sportivilor cu rezultate deosebite sau celor care  au o contribuție decisivă în comunitate. ”Am ales persoane care au dat bani la biserică și au avut un comportament deosebit. Avem și preoți cetățeni de onoare”, susține edilul. Dimăcheni are în acest moment 45 de cetățeni de onoare, dintre care 35 numai în ultima ședință de Consiliu Local.

Fostul primar Ștefan Cojocaru nu are ce să-și reproșeze

Fostul primar consideră că mai are timp de o ședință extraordinară de Consiliu Local, în care ar putea deveni, la rândul său, cetățean de onoare. Deși conduce o comună fără utilități și cu drumuri ca după război, Ștefan Cojocaru susține că n-are ce să-și reproșeze.

„Nu se mai putea așa, trebuia să schimbăm primarul”

Sătenii dezvăluie că nu l-au mai votat pe Ștefan Cojocaru fiindcă au fost abandonați în cea mai cruntă izolare. După patru mandate, fostul edil a pierdut alegerile în fața unui mic fermier. ”Nu se mai putea așa, era bătaie de joc. Trebuia să schimbăm ceva”, arată o săteancă venită la magazin. O tânără  mărturisește că singura persoană care merita să ajungă cetățean de onoare al comunei nu a fost nominalizată: ”Noi îi spunem doamna Gălușcă, o asistentă care, toată viața, a ajutat oamenii din comună. Gratis, că n-avem bani”. 


    Sătenii au ales alt primar Foto: adevarul.ro
Sătenii au ales alt primar Foto: adevarul.ro

Alt sătean, plecat să-și hrănească vitele, e indignat: ”Cetățean de onoare înseamnă un respect. Noi nu avem drumuri, nu avem apă, nu avem canal. Iar școala are buda la fel de bătrână ca mine. Atunci vreau și eu să fie cetățean de onoare. Hai să fie toată comuna, că-i vai de sufletul ei!”, afirmă săteanul.

Citește și: 

Satul cu asistaţi social „de meserie“. Oamenii mâncă seminţe pe uliţele satului

Cinci fraţi săraci, premianţii satului. Trăiesc într-o casă din chirpici şi merg kilometri întregi pe jos până la şcoală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net