Revoltător! Autopsierii, nemulţumiţi de şpaga primită la morgă. “Aşa ceva beau tractoriştii”

Ultima actualizare:

    Nedelcu Cristian, unul dintre autopsierii care cereau şapgă pentru a cosmetiza morţiiFoto: Facebook
Nedelcu Cristian, unul dintre autopsierii care cereau şapgă pentru a cosmetiza morţiiFoto: Facebook

Patru autopsieri de la morga Spitalului Judeţean Argeş au fost trimişi în judecată fiindcă primeau bani şi bunuri pentru pregătirea ori pentru ridicarea cadavrelor. De multe ori, ei erau nemulţumiţi de sumele primite sau de calitatea băuturii. Dosarul a fost instrumentat ca urmare a numeroaselor plângeri și sesizări penale venite de la rude ale unor persoane decedate.

Cei patru autopsieri care vor fi judecaţi sunt Nedelcu Cristian, Maria Marinel, Stan Vasile și Păun Marian. În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că angajații cereau șpagă chiar şi când era vorba de cazuri sociale. Astfel, în decembrie 2012, doi angajați de la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap Vulturești au venit la morgă să ia cadavrul lui Aurel Badea, beneficiar de ajutor social și care nu avea nicio rudă. „Autopsierii de serviciu, Nedelcu Cristian și Maria Marinel, deși au fost atenționați că este vorba de un caz social, le-au cerut <<să dea ceva>> pentru a pregăti cadavrul. Au dat 50 lei. Inculpații nu au fost mulțumiți și motivând că au lucrat doi, le-au cerut să mai pună ceva, astfel că au primit încă 50 de lei”, se arată în rechizitoriu.

Angajații Primăriei Băbana s-au confruntat în mai multe cazuri cu cereri de mită de la angajații de la morgă pentru ridicarea unor cadavre, deși acestea erau cazuri sociale. În ianuarie 2014, trei angajați de la Primăria Băbana - Adina Prodănel, Ion Șuță și Mihai Șchiopu - au mers să ridice un cadavru de la morgă. Și, după cum precizează procurorii, „Șuță Ion a luat de la domiciliu o sticlă de 2,5 litri țuică, iar primarul Bebe Ivan i-a dat martorei Prodănel Adina o sticlă de whisky, cu scopul de a fi înmânate autopsierului de serviciu, în cazul de față inculpatului Maria Marinel. După ce a achitat taxa pentru eliberarea actului constatator de deces, martora Prodănel Adina i-a dat inculpatului Maria Marinel sticla de whisky, iar acesta primind-o cu observația: <<Așa ceva beau numai tractoriștii>>. De asemenea, a primit de la martorul Șuță Ion sticla de 2,5 litri cu țuică, apoi a eliberat cadavrul fără a-l mai spăla, doar îmbrăcându-l ».

Bebe Ivan, primarul de la Băbana, e indignat: „Deși erau cazuri sociale - au fost în total patru înmormântări - ei cereau bani de la obraz. Jaf la drumul mare! Am înțeles că toată conducerea spitalului știa de cazurile de mită de la morgă. Ăștia de la morgă luau tot ce prindeau, fie că erau bani sau băutură”.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net