Reţineri în dosarul în care este anchetat şi omul de afaceri Cristian Burci

1.jpg

retineri burci diicot perchezitii evaziune
Patru percheziții au fost efectuate miercuri în București, Chiajna și Corbeanca, două dintre ele, la sediile unor firme

Cinci persoane au fost reţinute în dosarul de evaziune fiscală în care este anchetat şi omul de afaceri Cristian Burci, acestea urmând să fie prezentate cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Olt, potrivit adevarul.ro.

În urma audierilor care au avut loc miercuri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a fostului director Romvag - Ion Dinoiu, a unui fost membru al Consiliului de Administraţie al aceleiaşi companii - Wilson Stancu, a Clarei Clementina Gheocov, fost director general al Romvag, a omului de afaceri Cristian Burci şi a Denisei Turcu, administrator special, scrie adevarul.ro.

Cele cinci persoane vor fi prezentate joi magistraţilor de la Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă.

Patru percheziţii au avut loc miercuri în Bucureşti şi în localităţile Chiajna şi Corbeanca, două dintre acestea având loc la sediile unor firme. În acest dosar se fac cercetări pentru mai multe infracţiuni, printre care evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Potrivit unui comunicat emis miercuri de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în acest dosar se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 şi până în prezent membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora”, conform documentului citat. Anchetatorii mai precizează că suspecţii ar fi reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 de euro şi 3.811.756 de lei.

Prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, aceştia ar fi prejudiciat statul cu 25.646.825 de lei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1