Restricții Covid-19 în Prahova! În localitățile cu focare, restaurantele au rămas deschise, dar și-au limitat locurile

Ultima actualizare:

    Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) vrea restaurantele deschise
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) vrea restaurantele deschise

Restricțiile Covid-19 au fost impuse și în Prahova! Nouă localități unde rata de infectare este mai mare 1,5/1000 de locuitori se supun de astăzi, 8 octombrie, unor noi reguli sociale. Chiar dacă localurile nu au fost închise ca în alte județe, acestea funcționează la jumătate din capacitate. La fel și sălile de jocuri de noroc și hotelurile.

Noi restricţii au fost adoptate în nouă comune din judeţul Prahova, cu multe cazuri de Covid-19.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, este vorba despre Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păuleşti, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorţeni şi Talea.

Aici incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori. În unele localități a depășit chiar și 2.

Spre deosebire de București și lfov, autoritățile prahovene nu au închis localurile, ci au limitat capacitatea la interior cu 50%. Totodată, patronii sunt obligați să asigure minimum doi metri între mese, la care au voie să se așeze cel mult șase persoane. Aceleaşi măsuri sunt valabile şi în cazul activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare existente în cele nouă localităţi.

Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova
Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova

De asemenea, sălile de jocuri sunt deschise tot cu reducerea numărului de clienți. În schimb, masca de protecţie este obligatorie în jurul şcolilor, pe o distanţă de 50 de metri, la fel ca și în alte zone cu rată mare de infectare cu coronavirus. Măsura este în vigoare în perioada 8 - 14 octombrie.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 3.130 de cazuri, dintre care 101 în Prahova. Și să nu uităm că ieri, 7 octombrie, o tânără, de 18 ani, din acest județ a murit de Covid-19.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net