Restaurantele fac sarmale gratuit pentru 1 Decembrie

Ultima actualizare:

    Mihaela Optăşanu, bucătar  la Restaurantul Sensationi,  face nişte sarmăluţe delicioase
Mihaela Optăşanu, bucătar la Restaurantul Sensationi, face nişte sarmăluţe delicioase

Sunt bune de te lingi pe degete, iar de Ziua Naţională vor fi vedetele petrecerilor. Sărmăluţele, căci despre ele este vorba, se coc deja în cuptoarele restaurantelor. În sectorul 2 al Capitalei, bucătarii câtorva localuri s-au oferit să pregătească nu mai puţin de 67.200 de bucăţi din tradiţionala mâncare a românilor.

Mâine e 1 Decembrie şi, ca în fiecare an, bucureştenii din sectorul 2 sunt chemaţi să petreacă româneşte. În parcul din faţa primăriei va cânta fanfara şi se vor da gratuit, în loc de fasole cu ciolan, nu mai puţin de 67.200 de sărmăluţe. Ca să meargă treaba mai repede, autorităţile au semnat un contract de colaborare cu câteva restaurante din sector, care pregătesc bunătăţile.

La Sensationi s-au pregătit 5.000 de sarmale

simeon stalpnicul png

La Resturantul Sensationi, Mihaela Optăşanu împachetează carnea în foi de varză. "Avem de făcut 5.000 de sarmale. Până mâine sunt gata", ne-a promis bucătăreasa, căreia Primăria i-a acordat an de an locul întâi, pentru că a făcut cele mai bune preparate din tot sectorul 2.

An de an, bucureştenii s-au înfruptat din preparatele oferite de 1 Decembrie 

simeon stalpnicul png

Întotdeauna tradiţionala mâncare de 1 Decembrie iese delicioasă. Secretul gustului ei constă în prepararea într-un vas imens, ca-n armată. Anul acesta, bucătarii de la Sensationi vor găti 5.000 de sărmăluţe, din cele 67.200.Toate ingredientele folosite sunt din cămara restaurantelor. "Le facem cu drag pentru oameni. Ştim că le mănâncă cu poftă. Sperăm ca şi anul acesta să fie mulţumiţi", a continuat Mihaela. Mâncarea va fi distribuită gratuit, la ora 14.00. Organizatorii au pregătit şi 750 de litri de ţuică, pentru ca sărmăluţele să alunece mai bine.

Ce bunătăţi v-au mai pregătit pentru Ziua Naţională

Din cele şase sectoare ale Capitalei, doar două oferă bunătăţi de 1 Decembrie. Dacă reprezentanţii primăriei sectorului 2 le dau anul acesta petrecăreţilor sărmăluţe, cei de la sectorul 6 au păstrat meniul de anul trecut: fasole cu costiţă. Ea va fi pregătită la ceaun, în Parcul Drumul Taberei, de la ora 08.00 la 12.00 şi va fi împărţită imediat, în 2.000 de porţii. Ingredientele au fost donate de Centrul Cultural.

Vino sâmbătă la parada de Ziua Naţională!

Orele 9.00-13.00: ziua porţilor deschise la Palatul Victoria (pot fi vizitate sălile de şedinţe ale Guvernului, de primiri oficiale şi de ceremonii).Ora 10.00: deschiderea târgului de Crăciun din sectorul 4, esplanada Parcului Lumea Copiilor.Ora 11.00: începe parada militară în Piaţa Arcului de Triumf, care se estimează că va dura până în jurul orei 12.00.Orele 11.00-13.00: Trei ani de AFI Palace Cotroceni, concerte Anda Adam, Voltaj şi Andreea Bălan, târg de Crăciun (AFI Palace Cotroceni).Orele 12.00-18.00: vizite gratuite la Arcul de Triumf.Orele 13.30-19.00: muzică de fanfară, recitaluri de muzică populară în parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi.Ora 12.15: paradă militară, demonstraţii de luptă, defilarea elevilor, recitaluri de muzică populară, Primăria sectorului 2.Ora 16.35: aprinderea iluminatului de Sărbători în sectorul 4 (intersecţia „Budapesta”).Ora 22.00: „Daciada Party” în clubul Goblin (str. Smârdan 30), intarea 10 lei. Vino cu un goblen, mileu sau o poză de când erai pionier şi primeşti la intrare palincă, murături şi eugenii!Ora 22.00: „La mulţi ani, România!”, petrecere de Ziua Naţională în clubul Planters (str. Mendeleev 8), intrarea liberă, platouri cu gustări tradiţionale la fiecare masă rezervată.Ora 23.00: concert trupa Jukebox, clubul Tribute (Calea Victoriei 118), intrarea 30 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net